Literatura
Cultura 02/11/2022

"Els 45 anys de l'AELC són un miracle que no s'ha obrat sol"

Aquest dimecres, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana ha celebrat la seva festa de 45 anys a Palma

2 min
Part de la Junta Directiva de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i representants polítics.

PalmaEl Casal Solleric ha acollit la tercera festa del 45è aniversari de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), que ja ha celebrat aquests anys de trajectòria a Barcelona i València. El poeta menorquí Pere Gomila ha obert l’acte, al qual han assistit una quarantena de socis de l’AELC.

Les escriptores Margarita Ballester i Laura Torres, que representaven la veterania i la joventut, respectivament, han dedicat unes paraules d’homenatge a l’associació, que treballa per defensar els drets dels escriptors i traductors en llengua catalana davant les institucions. Durant la lectura de la seva glosa, Ballester, que fa 30 anys que és sòcia, ha destacat l’important “creixement” que ha tingut l’AELC en els darrers temps. Per una banda, de socis; mai havien estat tants com ara; d’altra banda, el creixement amb relació a la varietat i la diversitat. A més, ha celebrat que s’hi vagin associant joves, que són “el futur”. Així mateix, ha apuntat a la necessitat de continuar fent feina perquè l’AELC arribi arreu dels territoris de parla catalana.   

Laura Torres, que va guanyar el premi Salvador Iborra de poesia, ha celebrat haver trobat en l’associació un “espai de trobada” gràcies a tots les activitats que organitzen i ha aprofitat que tenia la paraula per donar les gràcies per la “feina titànica” que fan aquells que s’han responsabilitzat del projecte col·lectiu; i a tots aquells que contribueixen, en major o menor mesura, a fer de l’AELC un espai de diàleg i suport mutu”.

L'escriptora, Laura Torres, durant la lectura del seu discurs.

A partir d’una anècdota personal, Torres ha manifestat que, a vegades, “cal celebrar el que donam per fet”: “45 anys es diu molt ràpid, però hi ha una part de miracle, que en cap cas s’ha obrat tot sol”. L’escriptor de ses Salines Sebastià Portell, president de l’assocaició, ha tancat l’acte, que ha acabat amb un refrigeri. 

stats