Cinema
Cultura 18/10/2023

La 12a edició de l'Evolution Mallorca Internacional Film Festival arrenca amb Isabel Coixet com a protagonista

La seva pel·lícula 'Un amor', presentada a Sant Sebastià, és l'encarregada d'obrir el festival

ARA Balears
1 min
Isabel Coixet en la presentació de l'EMIFF, aquest dimecres

PalmaLa 12a edició del festival de cine Evolution Mallorca International Film Festival (EMIFF) arrenca aquest dimecres vespre al teatre Principal de Palma amb la cineasta Isabel Coixet com a gran protagonista, que rebrà el premi Evolution Vision. La seva pel·lícula Un amor, que es va presentar a Sant Sebastià, és l'encarregada d'obrir el festival.

La cinta consisteix en un relat sobre el dubte existencial i el poder transformador del desig carnal a través d'una història que explora la naturalesa subversiva dels rols de gènere. La cineasta ha reconegut ser "una fan de la literatura de Sara Mesa", i considera que és una de les escriptores més interessants de la literatura europea actual. "No cercava un llibre per adaptar, però quan el vaig llegir, vaig veure una pel·lícula", ha explicat Coixet.

Per a l'adaptació, Coixet assegura que s'ha respectat l'essència de la novel·la. Les protagonistes de la pel·lícula són Laia Costa, amb qui ja va treballar a Foodie Love i Hovik Keutxkerian. El repartiment es completa amb Hugo Silva, Luis Bermejo, Ingrid García-Jonsson i Francesco Carril.

En paraules de la directora de l'EMIFF, Sandra Lipski, Coixet i la seva carrera cinematogràfica "reflecteixen molt bé el lema del festival d'unir cultures i persones" i ha remarcat que és un honor tenir-la aquí.

stats