Agenda cultural
Cultura 20/05/2021

10 plans culturals per al cap de setmana

De la Fira Literal al DocsBarcelona, hi ha propostes per a tots els gustos

Laura Cañuelo
1 min
'Born from the darkness a loving, and beautiful world', una de les obres del CaixaForum

BarcelonaAquesta setmana arrenca el festival de cinema DocsBarcelona i el Minifestival de Música Independent de Barcelona. Aquí teniu 10 propostes culturals per al cap de setmana.

1.

'El que no es diu' a la Beckett

Marilia Samper porta a la Sala Beckett una conversa entre la víctima d'una violació i el seu agressor a El que no es diu. L'obra, interpretada per Muguet Franc i Xavi Sáez, forma part del cicle #jotambé. Violències de gènere i estructures de poder.

Fins al 6 de juny.

2.

'El viaje de Chihiro'

La popular pel·lícula de l'estudi Ghibli torna als cinemes per celebrar el 20è aniversari. El viaje de Chihiro, de Hayao Miyazaki, segueix la història d'una nena de dotze anys atrapada en un món màgic durant una mudança.

A partir de divendres als cinemes.

3.

Fira Literal a la Fabra i Coats

El festival d'idees i llibres radicals arriba aquest cap de setmana a Barcelona. La fira, que celebra la setena edició, es podrà seguir presencialment al recinte de la Fabra i Coats. Aquesta vegada hi passaran un centenar d'editorials i s'hi faran una cinquantena de converses i debats.

Del 22 al 23 de maig.

4.

'Fariña' al Tívoli

El Teatre Tívoli acull de divendres a diumenge Fariña, l’espectacle basat en la novel·la del periodista Nacho Carretero. L’obra ofereix un retrat del narcotràfic que va viure Galícia durant els anys 70 i 90 i compta amb la direcció de Tito Asorey.

De divendres a diumenge.

5.

Lisbeth Gruwez al Mercat

La coreògrafa belga presenta dues creacions al Mercat de les Flors aquest cap de setmana: The sea within, que explora el concepte de caos, i It's going to get worse and worse and worse, my friend, amb la violència de protagonista.

De divendres a diumenge.

6.

'Rizi'

L'últim projecte de Tsai Ming-liang arriba a les pantalles aquest divendres. Rizi segueix la història de Hsiao-Kang, intepretada per Lee Kan-sheng, que viatja fins a Bangkok per curar-se una torticoli.

A partir de divendres.

7.

teambLab al CaixaForum

El CaixaForum porta dues experiències immersives que barregen art, tecnologia i natura dels japonesos teamLab. L'exposició multisensorial convida l'espectador a repensar la relació amb l'espai.

Fins al 9 de gener.

8.

John Akomfrah a la Fundació Tàpies

La Fundació Tàpies presenta Vertigo Sea, una exposició que compta amb pel·lícules, dibuixos i fotografies en què es pot veure la destrucció del planeta.

Fins al 6 de juny.

9.

Minifestival de Música Independent a Barcelona

El Festival de Música Independent de Barcelona torna per celebrar la 26a edició en format híbrid. Hi passaran Junco y Mimbre, Ariox, Ella Ella, Lisasinson, Aiko el Grupo i Guineu de manra presencial, i Slow Connection, La Nena Samsó i Hola Lis en streaming.

Divendres i diumenge.

10.

DocsBarcelona

El festival DocsBarcelona continua amb la seva programació aquest cap de setmana. Entre les propostes que es podran veure destaquen Notturno, The return, life after ISIS i Gunda.

Fins al 30 de maig al CCCB i al Cinema Aribau, i online a Filmin.

stats