Ajuntament de Palma
Política Cort 18/01/2024

Vox pressiona el PP perquè perdoni l'IBI als propietaris d'habitatges ocupats a Palma

Els populars ha votat a favor durant les comissions prèvies al ple, però ha dit que "estudiarà tècnicament" la mesura

1 min
Per què l’ocupació d’habitatges 
 No és un problema greu a les Balears

PalmaVox ha proposat aquest djous que s'eximeixi els propietaris d'habitatges ocupats de Palma del pagament de l'impost sobre béns immobles. El grup municipal ha presentat la mesura durant les comissions prèvies al ple de l'Ajuntament, previst per a dijous que ve. La proposta ha tirat endavant amb els vots a favor del PP i Vox, encara que condicionada pels populars –mitjançant una transaccional– per "estudiar-la tècnicament", segons ha matisat la portaveu del PP, Mercedes Celeste. "S'hi ha votat a favor, però deixant clar que s'han d'analitzar determinats conceptes que es debatran en el ple", expliquen fonts del Consistori.

L'oposició, per part seva, hi ha votat en contra. La portaveu dels socialistes, Rosario Sánchez, ha recriminat als populars la seva negativa a declarar Palma zona tensada o a regular el preu del lloguer. "Hem de parlar del problema de l'habitatge, del que necessiten els ciutadans", ha recriminat. A més, posa en dubte que es pugui aplicar atenent els criteris jurídics.

Vox argumenta la seva proposta en el fet que "s'estan donant múltiples casos d'habitatges ocupats il·legalment que ocasionen un greu perjudici als seus propietaris, que veuen minvats els seus ingressos amb l'agreujant de la dilació temporal en la resolució judicial de les seves demandes per ocupació". Per això, considera, "és de justícia eximir temporalment de la tributació per l'impost sobre béns immobles els propietaris afectats per casos de corrupció".

stats