Ajuntament de Palma
Política Cort 22/05/2024

El PSOE exigeix la dimissió del regidor Deudero per "pressions polítiques" als tècnics que han renunciat al càrrec

Sol·licita també la compareixença del director general de Mobilitat perquè expliqui la gestió de l'àrea

2 min
Els regidors socialistes Francisco Ducrós i Xisco Dalmau.

PalmaEl PSOE de Palma ha exigit la dimissió del regidor de Mobilitat, Antoni Deudero, per "pressions polítiques" als dos tècnics que han renunciat al seu càrrec per discrepàncies en la tramitació de l'ordenança de la Zona de Baixes Emissions.

El portaveu dels socialistes de Palma, Francisco Ducrós, ha denunciat la "situació inadmissible de crisi permanent" de la regidoria de Deudero, a qui ha acusat de "males maneres i comportament dictatorial". Per al regidor no han de "sobrepassar-se" les "línies vermelles del respecte a l'ordenament jurídic". "Els funcionaris s'han sentit pressionats i no pot ser que la solució sigui que ells partesquin. De quin costat està el batle?", ha preguntat Ducrós.

En la mateixa línia, el portaveu adjunt dels socialistes, Xisco Dalmau, ha qualificat la renúncia dels tècnics com uns "fets greu*" i ha instat el regidor que expliqui "quins són els problemes ideològics" amb els quals ha justificat la renúncia dels treballadors públics.

Els socialistes han sol·licitat també la compareixença del director general de Mobilitat perquè necessiten "respostes" sobre els problemes i la gestió de l'àrea. "Deudero és un regidor de Vox, un negacionista; l'únic d'Espanya que s'alegra que la ciutadania no usi el transport públic. La seva dimissió és necessària. No pot continuar com a regidor", ha afegit Ducrós.

Ingerència política

Per part seva, el regidor de MÉS per Palma Miquel Àngel Contreras també ha reclamat al batle la destitució de Deudero, "si es confirmen les acusacions de coaccions a funcionaris" municipals, que MÉS considera "greu". Segons Contreras, aquestes pressions són "una ingerència política en els funcionaris de Cort perquè aprovin qüestions que van en contra de la llei, tot fonamentat en el negacionisme climàtic de Deudero i el PP".

Tant els socialistes com els ecosobiranistes han acusat el PP de perdre, segons Contreras, "més de 200 milions d'euros d'inversions per a la ciutat" en projectes com el tramvia de Palma o l'eix cívic de Cotlliure. "Ara sembla que també es poden perdre 30 milions d'euros per a les zones de baixes emissions", ha lamentat.

Política del fang

La portaveu de l'Ajuntament de Palma, Mercedes Celeste, ha reclamat als socialistes de Palma que no apliquin "la política de Madrid" i no s'"aprofitin per inflar el globus", en referència a la polèmica per les renúncies dels dos tècnics de Mobilitat i la petició de dimissió de Deudero. "Si perdem serietat, prenent-nos això com si fos avui, deman la destitució, i demà, deman una altra cosa, però sense cap argumentació, estam fent una política que és la que veiem del PSOE de Madrid", ha assegurat la regidora, qui ha demanat evitar "la política d'assetjament i fang".

Celeste ha acusat els socialistes de "desistir de l'aprovació de l'ordenança" de la ZBE quan "encara quedava un any" per al venciment dels terminis dels fons europeus.

stats