Ajuntament de Palma
Política Cort 21/05/2024

El tècnic de Cort que ha dimitit: "Es tracta només de complir amb la legalitat"

El funcionari de Mobilitat nega discrepàncies polítiques amb el regidor Deudero i justifica la renúncia que l'ordenança de la Zona de Baixes Emissions no es tramita com cal

2 min
Trànsit a Palma.

PalmaEl cap de departament de Mobilitat a l'Ajuntament de Palma ha renunciat al seu càrrec perquè volia "complir amb la legalitat" en la tramitació de l'ordenança que regularà la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Palma. Ha negat a l'ARA Balears que les discrepàncies polítiques hagin estat el motiu de la dimissió, tal com va assegurar ahir el regidor de l'àrea Antoni Deudero. "Jo som funcionari. No hi ha cap plantejament polític en la meva partença. Només he proposat fer les coses planificades i organitzades per donar compliment a la llei; a la de canvi climàtic, per exemple. No vull fer cap polèmica amb aquest tema", ha assegurat, al mateix temps que sol·licitava romandre en l'anonimat per la seva condició de treballador públic.

En la mateixa línia, ha insistit a aquest diari en la necessitat que l'ordenança "segueixi la tramitació corresponent" i que els canvis s'incorporin durant el projecte tècnic. "Requereix una memòria i ha de ser conseqüent amb el que reculli. El projecte s'ha d'adequar al que volen aplicar", ha afegit deixant entreveure pressions per accelerar els tràmits. No obstant això, ha insistit que la dimissió és "per un tema laboral". "No és un conflicte amb el meu regidor", remarca abans de reconèixer que s'ha confrontat a un volum de tasques elevat. "És molta feina, amb moltes situacions en un departament en el qual es generen moltes derivades i una sobrecàrrega. Però jo no vull cap enfrontament", ha conclòs.

Serveis prestats

La dimissió del cap de departament de Mobilitat no ha estat l'única a Mobilitat. Amb ell, també ha deixat el càrrec el cap de servei. El regidor Antoni Deudero va assegurar ahir que el segon ho va fer motivat perquè "havia arribat alhora que el cap de departament i, sense ell, no volia continuar". Deudero va admetre que entre el funcionari de més rang i ell existien "asintonies" polítiques, terme amb el qual reconeix les discrepàncies ideològiques entre tots dos. "Ell ocupava un lloc de lliure designació que vaig heretar de l'anterior legislatura. De fet, li vaig renovar la comissió de serveis, però ha renunciat per la seva situació personal, per l'estrès que li generava tramitar la ZBE. Li agraesc els serveis prestats", va assegurar Deudero.

L'alt càrrec, segons el regidor, "no es limitava a un treball tècnic o jurídic" i entrava en valoracions polítiques. "L'equip que es presenta a les eleccions n'ha de ser un. Els tècnics han de prendre decisions tècniques; i els polítics, polítiques", ha asseverat. Per part seva, el cap de departament ha desmentit taxativament les declaracions del regidor del PP i ha assegurat que la seva feina es limita al compliment dels procediments.

L'equip de Govern de Cort va demanar al govern d'Espanya una ampliació en el termini per implantar a Palma una ZBE. El Ministeri la va autoritzar fins al 31 de desembre del 2024. La ZBE és una de les accions per les quals el Ministeri va adjudicar a Palma 28 milions d'euros dels Fons Europeus, dels quals se n'han executat 18.

stats