Política Cort 04/12/2023

El PSOE denuncia que els grafits han augmentat durant el mandat del PP a Palma

El grup municipal socialista ha presentat 140 propostes per abordar els principals problemes dels barris de Ciutat

2 min
Retirada d'una pintada vandàlica a la plaça de l'Olivar.

PalmaEl grup municipal socialista de Palma ha acusat el batle de Palma de "manca de compromís amb el patrimoni i la cultura", dos dels principals eixos de la seva aposta per la ciutat. En aquest sentit, han denunciat que "la proliferació de grafits vandàlics, denunciats pel mateix batle durant la campanya electoral, reflecteix la ineficàcia de la seva gestió, atès que no només no s'han eliminat, sinó que han augmentat". Aquesta és una de les queixes incloses dins les 140 propostes que els socialistes han presentat per millorar els barris de Ciutat.

De fet, en un comunicat, els socialistes asseguren que "la junta municipal del Districte Centre insta repetidament l'equip de govern a prendre accions concretes per abordar aquest problema, i evidencia la manca de resposta i eficàcia per part de Martínez i el seu govern". Quant a cultura i patrimoni, el PSOE també adverteix que "malgrat els fons disponibles provinents de l'ecotaxa per a la rehabilitació del Casal Can Serra, el govern municipal no ha presentat un pla clar ni ha pres mesures efectives en més de mig any".

Centres de salut

D'altra banda, el grup municipal PSIB-PSOE de Palma ha recordat que ha presentat quatre proposicions a les juntes municipals de districte per reclamar ampliacions i nous centres de salut de Palma, amb l'objectiu que demanin al Govern la construcció i ampliació de diversos centres de salut a Palma. Així, han recordat que durant l'anterior legislatura van establir i planificar les necessitats d'equipacions sanitàries per a la propera dècada de Palma. A partir d'aquí, van identificar que calia ampliar els centres de la Vileta, Son Pisà i Emili Darder, i crear-ne de nous a Bons Aires, Pere Garau, la Soledat i Son Ferriol.

Son Oliva

Així mateix, els socialistes critiquen que l'actual equip de govern de Cort ha "abandonat el barri de Son Oliva". "La manca d'inversió i atenció a infraestructures bàsiques, carril bici, voreres, accessibilitat o l'eliminació d'arbres sense substitució demostra la negligència de l'actual govern en la qualitat de vida dels veïns de Son Oliva". Per això, exigeixen respostes concretes i accions immediates "per revertir aquest abandonament i garantir un futur més pròsper i equitatiu per als veïns".

Son Gotleu

Finalment, el grup municipal socialista ha insistit que el Partit Popular ha deixat de banda "el projecte transformador i construït per l'entorn socioeducatiu al barri de Son Gotleu, i ha eliminat el mobiliari decorat pels nins i nines del barri". A conseqüència d'això, insten l'equip de govern a "tornar les cadires de fusta acolorides, millorar el manteniment i neteja i reposar el cartell amb el nom del parc de l'Esperança de Son Gotleu, un lloc dissenyat en col·laboració dels infants i joves".

stats