Política Cort 28/09/2023

Palma deixa de ser ciutat antitaurina

Amb els vots a favor del Partit Popular i Vox, el ple de Cort ha donat llum verda a la proposta del partit d'extrema dreta, que instarà el Govern a permetre l'entrada de menors a les corregudes

1 min
La votació a l'Ajuntament de Palma

PalmaPalma deixarà de ser ciutat antitaurina. Així ho ha aprovat l'Ajuntament en el ple d'aquest dijous, amb els vots a favor de l'equip de govern i els seus socis –PP i Vox–, a partir d'una proposta del partit d'extrema dreta. Tot i que inicialment la proposta incloïa un darrer punt amb què pretenien declarar Palma ciutat taurina, en el darrer moment ha quedat eliminat, tal com ha comunicat la regidora Sandra Barceló, qui ha defensat la proposta.

Amb l'aprovació, a més, han donat llum verda a instar el Govern a canviar la normativa actual per permetre que els menors d'edat puguin entrar a les corregudes de toros. Concretament, demanen a l'Executiu que compleixi "a la major brevetat possible el punt 41 de l'acord conjunt del PP i Vox en el Govern de les Illes Balears: modificarem la Llei 9/2017, del 3 d'agost, de regulació de les corregudes de bous i de protecció dels animals a les Illes Balears, en concret a l'article 12, que impedeix actualment l'accés de menors d'edat a esdeveniments taurins".

Així mateix, amb el primer punt de la proposta, el ple de Cort ha aprovat "els espectacles taurins, que des de fa segles se celebren a la nostra ciutat, com a part integrada del Patrimoni Cultural Immaterial de Palma, prenent les mesures legals per defensar la integritat i el respecte a la tauromàquia, atès que és un fet social, històric i jurídic de tots els ciutadans tal com està recollit a la Llei 18/2013, de 12 de novembre, per la regulació de la tauromàquia com a Patrimoni Cultural Immaterial i a la Llei 10/2015, de 25 de maig, per la salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial.

stats