Tauromàquia
Política 27/09/2023

Vox vol que Palma torni a ser declarada "ciutat taurina"

La formació també instarà a derogar la llei que prohibeix als menors d'edat entrar a aquests espectacles

ARA Balears
1 min
Imatge d'una correguda de toros celebrada a Alcúdia. A les graderies hi ha menors d'edat, una qüestió que prohibeix la llei. ISAAC BUJ

PalmaVox durà al ple de l'Ajuntament de Palma previst per a aquest pròxim dijous una proposta per tornar a declarar "taurina" la ciutat i derogar l'acord municipal del 2015. Després de vuit anys de la declaració de Palma com a ciutat "antitaurina", el partit d'extrema dreta vol derogar l'acord municipal amb la finalitat de "defensar" la tauromàquia com a Patrimoni Cultural Immaterial.

En aquest sentit, la formació de Fulgencio Coll demanarà a Cort que insti el Govern a modificar la Llei 9/2017 que prohibeix l'entrada de menors d'edat a aquest tipus d'esdeveniments, apel·lant al seu reconeixement constitucional i legal, amb l'argument que la tauromàquia és considerada "cultura" i els poders públics tenen l'obligació de defensar-la i promoure-la. De fet, es tracta d'una de les peticions de la formació incloses en el pacte amb el PP del passat mes de juliol després dels comicis autonòmics.

Així mateix, Vox instarà a declarar els espectacles taurins Patrimoni Cultural Immaterial de la ciutat de Palma, ja que aquests actes hi tenen lloc "des de fa segles", prenent totes les mesures legals per defensar la integritat i el respecte a la tauromàquia, ja que és un fet social, històric i jurídic de tots els ciutadans".

stats