Política Cort 14/06/2023

La negociació entre el PP i Vox a Palma, en punt mort

Els líders del partit, Jaime Martínez i Fulgencio Coll, no s'han tornat a reunir des de la setmana passada ni ho tenen previst

2 min
La sala de plens de Cort. / ISAAC BUJ

PalmaA quatre dies de la sessió d'investidura de Jaime Martínez (Partit Popular) com a batle de Palma, les negociacions entre el seu partit i el líder de la segona llista més votada, Fulgencio Coll (Vox), estan en punt mort. Amb els resultats obtinguts a les eleccions municipals, Martínez en tindria a bastament amb l'abstenció del partit d'extrema dreta per ser investit batle, però hauria de menester els seus vots a favors a l'hora de tirar endavant algunes iniciatives, com ara aprovar els pressupostos municipals.

No obstant això, des de la setmana passada no ha tornat a haver-hi cap reunió entre els líders d'ambdós partits, segons han informat fonts internes de Vox. Martínez i Coll es van reunir en dues ocasions: una, dimarts, en què el popular va exposar el seu projecte al líder de Vox, i una altra, dijous. Aleshores va ser el torn de Fulgencio Coll per posar damunt la taula les seves preferències.

L'exmilitar va deixar clar al més que probable futur batle que si entraven al govern, seria ara, i no després de les eleccions generals del 23 de juliol. A més, reclama que –en cas de pacte de govern municipal– la representació del seu partit sigui proporcional als vots obtinguts. Cal recordar que Vox a aconseguir sis regidors en total, amb 32.586 vots.

Tot i que, de moment, el partit d'extrema dreta insisteix que encara queden tres dies per poder rebre una oferta de reunió per part del Partit Popular, es mostren conscients que no els necessiten per a la investidura. A diferència de Palma, cal tenir en compte que en els darrers acords de govern municipals entre el PP i Vox han estat a consistoris en què els populars no eren la força més votada, la qual cosa feia més necessari el suport de Vox. Per això, no hi ha motius per pensar que aquests inicis de pacte a l'àrea metropolitana de Ciutat puguin precipitar-ne un a Cort.

stats