Política Cort 31/05/2023

Jaime Martínez: “A Palma hi haurà batle del PP dia 17”

El candidat de la llista guanyadora de les eleccions municipals assegura que encara no ha iniciat cap negociació amb Vox

2 min
El candidat a la batlia de Cort del PP, Jaime Martínez.

Palma“A Palma es governarà sí o sí”. Així de contundent es mostra Jaime Martínez, el candidat de la llista més votada per governar Cort, el Partit Popular, en declaracions a l’ARA Balears. El popular respon als dubtes entorn dels possibles pactes que hauria de fer el seu partit amb Vox, no només a l’Ajuntament de Palma, sinó al Govern i el Consell. 

Amb els resultats de les eleccions d’aquest 28-M ambdós partits van la majoria absoluta –que s'assoleix amb 15 regidors– per governar a l'Ajuntament de Palma, amb 17 regidors en total, 11 del PP i 6 de Vox. No obstant això, Martínez nega categòricament la possibilitat que ell –o, dit d’una altra manera, el PP– no governi a Cort. “A Palma hi haurà batle del PP dia 17”, manté en declaracions a l’ARA Balears. 

Dia 17 de juny és la data límit que tenen els municipis per conformar els seus governs. Tot i que queden prop de dues setmanes, el que va ser conseller de Turisme assegura que encara “no hi ha hagut contactes” amb Vox per determinar si es plantegen un pacte entre dreta i extrema dreta a Cort. 

Cal recordar que tant un partit com l’altre han gairebé duplicat la representació que varen obtenir en les eleccions anteriors, del 2019, quan varen treure 6 i 4 regidors, respectivament. Ara bé, fonts properes al PP també afirmen que no estan en discussió ni el Govern, ni el Consell de Mallorca ni la batlia de Palma, i que els populars governaran en solitari a tots tres. 

A més, els populars consideren que la convocatòria d'eleccions generals anticipades juga a favor seu i que Vox ho tindria molt complicat si la seva carta de presentació a les Balears fos que ha estat un impediment per al canvi de color polític.

stats