Política Cort 17/06/2023

Jaime Martínez ja és el nou batle de Cort, sense Vox: “Ajudau-me en aquesta missió”

El popular governarà en solitari a Cort els pròxims quatre anys, després de no obtenir la majoria absoluta en la sessió d'investidura

3 min
Jaime Martínez i el que ha estat batle fins ara, José Hila.

PalmaEl popular Jaime Martínez ja és batle de Palma. Amb 11 vots a favor, aquest dissabte Martínez ha estat investit batle de Cort, on governarà en solitari els pròxims quatre anys. El líder del PP a Palma no ha aconseguit la majoria absoluta en la sessió d'investidura, que ha tingut lloc aquest dissabte dematí a la sala de plens de l'Ajuntament de Palma, atès que només ha rebut el suport dels membres del seu partit. Així, el conjunt de l'oposició –el Partit Socialista, Vox, MÉS i Podem– ha votat a favor dels seus respectius candidats a la batlia.

A tots ells s'ha adreçat Martínez en la presa de possessió: "Estenc la meva mà als grups de l'oposició, perquè cap tema menor no em descentri de la nostra autèntica missió, i perquè tots siguem capaços, tots, de mantenir viu l'axioma d'aquest mandat: per i per als ciutadans. Ajudau-me en aquesta missió i així estarem ajudant tots els ciutadans de Palma", ha subratllat.

El dubte principal, fins a gairebé 24 hores abans de la constitució del nou Ajuntament, era si el partit d'extrema dreta donaria suport a Martínez. Tanmateix, el seu líder a Palma, Fulgencio Coll, ja va avançar divendres que no votaria a favor del popular, després de no haver arribat a cap acord. No obstant això, resulta que Coll ha estat l'encarregat de fer oficial la investidura de Martínez, atès que ha presidit la mesa d'edat perquè és el regidor més gran del Consistori, juntament amb Lourdes Roca (PP), la més jove.

"Queda proclamat batle de Palma el senyor Jaime Martínez Llabrés", ha pronunciat Coll, en castellà, just abans que el popular fes el primer discurs com a batle. Amb aquest escenari, Martínez ha incidit a “deixar de posar el punt d'atenció en les coses que ens separen i posem tot l'accent en les moltes coses que ens uneixen”, i s'ha mostrat “obert a cercar consensos amb tots els partits”.

Imatges de Cort davant la sortida de Jaime Martínez a la balconada de l'Ajuntament com a batle

El batle ha iniciat la intervenció citant l'escriptor palmesà José Carlos Llop, concretament un fragment de l'obra La ciudad sumergida, per transmetre el "sentiment de pertinença" que el lliga a Palma, "una ciutat única i que en té moltes altres dins ella mateixa". En paraules de Llop, Martínez s'ha referit a Palma com “un buc que recala a altres ports, sense deixar de ser una capital mediterrània”. Així, amb la lectura del text de Llop, Martínez ha encetat el discurs en castellà, però tot d'una –i quan ha parlat en primera persona– s'ha passat al català.

"Per una Palma cultural, una Palma esportiva i una Palma verda"

"Com a batle de Palma, només em mourà l'autoexigència, la vocació de servei públic, la humilitat, la voluntat d'escoltar i de dialogar, però sobretot les ganes de fer feina, exercir l'exercici de responsabilitat amb els ciutadans de Palma i la visió de futur", ha declarat Martínez en un "missatge de confiança". A banda del seu compromís, el nou batle ha deixat anar al llarg del discurs quines són les seves prioritats: la seguretat, la neteja, la mobilitat i la reducció fiscal, però també la cultura, l'esport i el medi ambient.

L’economia també ha tingut protagonisme en el discurs de Martínez, qui ha afirmat que farà feina per “generar les condicions perquè Palma sigui atractiva per al comerç, les inversions, els autònoms, la creació de feina, l’emprenedoria i l’economia”. D'aquesta manera, ha convidat a fer que "floreixi a Palma un clima de confiança empresarial, atraient inversions innovadores que donin un nou impuls de modernitat i de desenvolupament cap al futur, projectes que generin llocs de feina i prosperitat econòmica, social i mediambiental". "Per una Palma cultural, una Palma esportiva i una Palma verda", ha animat.

stats