Ajuntament de Palma
Política Cort 16/04/2024

Cort rescindeix el contracte de l'empresa que redacta el Pla d'ordenació detallada

El Departament d'Urbanisme assumirà les funcions assignades per concurs públic a Territorios y Ciudad

2 min
Vista aèria de Palma

PalmaEl regidor d'Urbanisme de Cort, Óscar Fidalgo, ha anunciat que el seu departament assumirà la redacció del Pla d'ordenació detallada (POD), després de rescindir el contracte de l'empresa encarregada, Territorios y Ciudad, per "incompliments reiterats i constants".

Fidalgo ha acusat l'empresa gaditana, que ja va redactar el Pla general, d'"incomplir els terminis de manera sistemàtica" i d'haver lliurat una documentació que els tècnics consideren "deficient, incompleta i que en cap cas pot ser un esborrany per treure a exposició pública".

"Els serveis jurídics faran el que convingui per resoldre com més aviat millor la redacció del POD" i un esborrament per treure a exposició pública. Segons el regidor, els tècnics estan d'acord a fer aquest "sobreesforç per solucionar els problemes". A més, ha assegurat que "hi ha hagut problemes amb l'empresa" des de principis de la legislatura i que, malgrat les reunions, "el nivell d'incompetència ja és intolerable".

"Una gran mentida"

D'altra banda, ha retret a l'anterior equip de govern aprovar el Pla general, que era "una gran mentida, amb l'únic objectiu de tenir un trofeu polític per mostrar". "No disposar d'un POD a Palma és una disfunció gran que hem de solucionar", ha insistit. Ha recordat que el Pla general 2023 es va aprovar "amb més de 400 prescripcions", entre elles una de la Comissió Balear de Medi Ambient que prohibia la construcció d'habitatges fins que l'emissari de la nova depuradora Palma II estigués en funcionament.

"Els que van proclamar la construcció de 1.500 habitatges protegits i no en van fer cap durant vuit anys són els mateixos que van aprovar aquest Pla general, en el qual qualsevol creixement en urbanitzables a la ciutat de Palma era absolutament i clarament impossible", ha afegit en referència al fet que, si es limita el creixement en sòl urbanitzable, es perden "més de la meitat" dels nous habitatges possibles. "L'única manera de solucionar el problema de l'habitatge és fer habitatge", ha conclòs.

stats