Política Cort 13/11/2023

Cort preveu recaptar 2,5 milions d'euros més en multes el 2024

El regidor de Mobilitat, Toni Deudero, assegura que mantindran el mateix nombre de dispositius –radars i càmeres– de vigilància

2 min
Imatge d'arxiu d'un operatiu policial.

PalmaLa previsió de l'Ajuntament de Palma per a aquest 2024 és que els ingressos per multes de trànsit s'incrementin en 2,5 milions d'euros, en comparació amb el pressupostat de 2023. Així ho ha assegurat el regidor de Mobilitat, Antoni Deudero, aquest dilluns en la comissió extraordinària de pressupostos, a preguntes de l'oposició. Cal recordar que el pressupost per a les dues principals empreses municipals de mobilitat creix lleugerament: el de l'EMT serà de 67 milions d'euros (un 9,8% més) i el de l'SMAP, 10,5 milions d'euros (un 2% més).

Això, però, ho faran "amb els mateixos dispositius", segons Deudero. D'aquesta manera, no creixerà el nombre de radars ni de càmeres de vigilància, sinó que els dispositius existents es substituiran per altres amb "sistemes més complexos, que proporcionen més informació". Segons el regidor, aquesta recaptació va lligada a "la capacitat de creixement", que va en augment any rere any.

La previsió d'ingressos també creix en el cas de l'EMT, en passar de 34 milions d'euros previstos el 2023 –abans de conèixer que el transport públic seria gratuït per als ciutadans– a 40 milions d'euros per al 2024. El regidor ha assegurat que aquest càlcul no està relacionat amb cap increment de tarifes, sinó al fet que el nombre de passatgers que s'esperen per al 2024 continua sent superior –sobretot, de turistes– al que es va preveure per enguany, fins i tot tenint una davallada derivada de la desaparició de la gratuïtat.

D'altra banda, l'edil ha reiterat la intenció d'ampliar la zona ORA, en compliment del que preveu el Pla de Mobilitat Sostenible. Amb la partida de 600.000 euros que ha inclòs en els pressupostos amb aquest objectiu, Deudero preveu executar aquesta ampliació durant el 2024. No obstant que això comportarà una àrea d'actuació superior, el regidor no preveu cap creixement de la plantilla del servei ORA.

stats