Pressupostos
Política Cort 09/11/2023

Cort no crearà l’Oficina Antiocupació i mantindrà la d’Antidesnonaments

El batle de Palma, Jaime Martínez, ha presentat aquest dijous els pressupostos per al 2024 de l'Ajuntament

2 min
Una finca de pisos de Son Gotleu.

Palma"No hi haurà cap nova oficina", ha declarat aquest dijous el batle de Palma, Jaime Martínez, en referència a la seva promesa electoral de crear una Oficina Antiocupació i d'Informació per al lloguer vacacional en la roda de premsa de presentació dels pressupostos municipals per al 2024. Preguntat per aquesta qüestió i per la possible dotació de pressupost, Martínez ha explicat que no es farà l'oficina, sinó que aquests serveis s'oferiran des de la regidoria d'Habitatge. Ara bé, tampoc ha detallat si l'àrea rebrà més dotació econòmica sota aquest concepte.

A banda d'això, Martínez ha afirmat que l'Oficina Antidesnonaments (OAD), ja existent, es mantindrà. Així, dins l'àrea d'Habitatge de Cort "s'inclouran i coexistiran tots els serveis: hi haurà una defensa d'aquelles situacions que necessiten un suport, tant els desnonaments com l'ocupació", ha especificat Martínez. En referència a aquest altre servei d’assessoria per al lloguer turístic, Martínez ha indicat que “serà una manera de limitar-ne l’il·legal” i de potenciar “el lloguer de llarga durada”. Igualment, permetrà “incorporar plans d’habitatge per millorar barris com Son Roca, Camp Redó o Verge de Lluc”. 

Ara bé, en comparació amb la resta d'àrees del Consistori, la d'Urbanisme, Habitatge i Projectes Estratègics és la tercera àrea amb menys pressupost: un 3,85% (20 milions d'euros). Pel que fa al Patronat de l'Habitatge Municipal, la dotació que rep és de 3,9 milions d'euros, xifra que el converteix en l'organisme autònom que més apuja el seu pressupost en comparació amb l'any passat, amb un 60% més.

Un dels projectes que pretén engegar el nou govern de Cort aquest 2024 és la rehabilitació dels habitatges de Camp Redó, és a dir, els blocs coneguts com a Corea. Per a aquests hi ha disposats 150.000 euros als pressupostos, xifra que no permetrà, encara, començar la modificació de cap edifici. “És un projecte a mig termini. Abans hem de resoldre la situació social de les famílies. S’haurà de fer per fases, identificant quins habitatges són de propietat municipal i quins de l’Ibavi”, ha aclarit Martínez al respecte. 

stats