Política Cort 05/12/2023

Cort renuncia a més de 850.000 euros de fons europeus per al Terreno i el Jonquet per no complir els terminis

El projecte més important és la millora de l'entorn urbà del Terreno, el qual es desenvoluparà amb fons propis

Marcos Torío
1 min
El passeig marítim de Palma, fa unes setmanes.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha renunciat a 851.674 euros de fons Feder destinats a tres actuacions en els barris del Terreno i el Jonquet a causa dels "incompliments dels terminis" per part de l'anterior equip de govern, segons ha assegurat la portaveu municipal, Belén Soto.

El retorn dels fons europeus afecta els projectes per a la millora de l'entorn urbà del barri del Terreno (750.000 euros), la restauració del conjunt escultòric de Santo Domingo en el Jonquet (61.924 euros) i la del Portal de Son Catlaret (39.750 euros), també en el Terreno. La renúncia evitaria la penalització establerta pels mecanismes dels fons europeus.

L'edil ha culpat de la situació a la "irresponsabilitat de l'Ajuntament per no haver-se ajustat als termes fixats", que finalitzen el 31 de desembre. "És poc rigorós haver anunciat públicament, durant la legislatura precedent, la concessió d'una sèrie d'ajudes dels fons Feder, i que, després no compleixin amb els pactes", ha afegit Soto.

L'actuació de major envergadura és la millora de l'entorn urbà del Terreno, el muntant del qual ascendeix a 1,5 milions d'euros i que assumirà íntegrament l'Ajuntament de Palma, després de renunciar als fons Feder per una licitació deserta i la impossibilitat d'adjudicar la contractació abans de final d'any.

Soto, ha precisat que renuncien a la instal·lació de l'escala mecànica que connectaria el barri amb el Passeig Marítim, dins d'unes mesures consensuades amb els veïns.

Del 50 % són també les renúncies en les altres dues actuacions: el total per al conjunt de Santo Domingo és de 123.849 euros, mentre la restauració de Son Catlaret ascendeix a 79.500 euros.

stats