Política Cort 05/10/2022

Cort sembrarà 2.550 arbres a Palma d'octubre a maig

Palma sumarà 11.000 arbres en quatre anys

Patrícia Segura
2 min
El bosc de Bellver és l’espai natural més gran de Palma.

PalmaLa campanya de reposició 2022-2023 preveu sembrar uns 2.550 arbres a Palma entre octubre i maig, durant els últims mesos de la legislatura. El projecte comença ara i, com marca l'època de sembra, conclourà entorn dels mesos d'abril i maig amb la plantació de palmeres. L'objectiu de sembrar 10.000 arbres per combatre el canvi climàtic a Ciutat es complirà, si tot va bé, just abans de les pròximes eleccions municipals.

"Palma ha sumat en tres anys més d'11.000 arbres plantats que aporten ombres a places, parcs i carrers i contribueixen a combatre els efectes del canvi climàtic", ha declarat el batle de Palma, José Hila, que amb la tinent de batle d'Infraestructures i Accessibilitat, Angèlica Pastor, i representants de més de 30 entitats veïnals, han participat aquest dimecres a la Mesa de l'Arbre al castell de Bellver.

L'àrea d'Infraestructures ha planificat iniciar la sembra de 2.552 arbres als voltants de zones verdes, escoles i edificis municipals, així com als carrers de Palma durant aquesta temporada. Aquesta xifra suma la previsió de sembra a través dels contractes de manteniment de zones verdes.

D'aquests, un total de 1.200 corresponen al pla de gestió forestal del bosc de Bellver, on s'ha planificat la sembra d'arbres i arbusts per reforestar aquest pulmó verd de la ciutat, i un total de 592 arbres als carrers de tots els districtes de Palma. Els arbres se sembraran a les zones de Llevant, Nord i Platja de Palma, Pla de Sant Jordi i Ponent.

Aquesta xifra, sumada als 8.468 arbres que ja s'han sembrat des de fa tres anys, suposa haver assolit la xifra d'11.019 arbres sembrats a Palma, abans de les eleccions. La Mesa de l'Arbre és un òrgan que es va constituir el desembre del 2021 i que té la finalitat de ser un espai d'assessorament i coordinació en matèria d'arbrat i zones verdes de Palma.

stats