Urbanisme
Política Cort 27/12/2022

Cort amplia a un milió d'euros el crèdit per rehabilitar edificis de sis barriades de Palma

L'Ajuntament finançarà el 70% del cost de les obres i els veïns, el 30% restant

2 min
Una finca de pisos de Son Gotleu.

PalmaL'Ajuntament de Palma duplica enguany el subsidi per rehabilitar els edificis de les barriades més vulnerables de Ciutat. El Consistori destinarà un milió d'euros a dues línies de subvenció que podran sol·licitar "en els dies vinents" les comunitats de veïns de les zones del Camp Redó, Son Gotleu, Verge de Lluc, Son Ximelis, la Soledat i Nou Llevant, ha explicat la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol (MÉS).

Truyol ha presentat aquest dimarts la convocatòria que segons ha explicat, va destinada dues grans actuacions: finançar les obres de rehabilitació de les zones comunitàries dels edificis i cobrir les despeses derivades de contractar una avaluació tècnica de la finca o un administrador d'aquesta. "Consideram que els habitatges han d'estar en condicions dignes i sabem que hi ha famílies que no es poden permetre aquesta despesa", ha apuntat.

En el cas de la despesa de l'obra, el Consistori en finançarà un 70%, mentre que el 30% restant anirà a càrrec de la comunitat de veïns. El tipus d'actuacions subvencionables són la millora de l'accessibilitat, la millora de l'eficiència energètica i també la consolidació estructural, entre d'altres. "Subvencionar la millora dels aïllaments no sols disminuirà el cost de l'obra en si, sinó que també reduirà el cost de la factura energètica dels veïns", ha destacat Truyol.

Es tracta d'una subvenció que té set anys d'antiguitat i que enguany s'ha duplicat tant en cobertura com en crèdit. Inicialment, aquesta ajuda arribava a tres barris i era de mig milió d'euros. "Tenim un compromís seriós a fomentar la rehabilitació dels edificis i no volem que ningú es quedi sense fer-ho per una qüestió econòmica", ha assegurat la regidora.

Anàlisi social i arquitectònica

L'Ajuntament ha elaborat una doble anàlisi per tal de decidir a quins barris obrir la convocatòria. Per una banda, s'han tingut en compte els nivells d'ingressos i el nivell de vulnerabilitat, mentre que també s'ha valorat l'estat arquitectònic de la barriada en qüestió. "En el cas de Son Ximelis, hi ha molts edificis que es varen construir en el mateix any i que enguany ja els toca fer inspecció tècnica", ha destacat Truyol.

stats