Política Cort 06/11/2023

Un 9% d'obres en català i un 91%, en castellà: la participació en uns Ciutat de Palma ja bilingües

El tinent de batle de Cultura de Cort, Javier Bonet, considera que la convocatòria d'enguany ha tingut una "resposta formidable"

1 min
La gala dels premis va ser divendres passat.

PalmaLa participació dels premis Ciutat de Palma "fa normal a l'Administració el que és normal al carrer" –tal com va prometre el tinent de batle de Cultura, Javier Bonet– amb dues noves categories: les de novel·la i poesia en castellà. Així, les dades d'obres presentades revelen que s'han registrat un 9% de treballs en català i un 91%, en castellà en aquestes categories, les de més prestigi dels guardons.

Concretament, al Llorenç Villalonga de novel·la en català s'hi han presentat 43 obres i al Camilo José Cela de novel·la en castellà, 647. Pel que fa al Joan Alcover de poesia en català, s'han comptabilitzat 119 treballs registrats, mentre que al Rubén Darío de poesia en castellà, 943, segons ha comunicat aquest dilluns l'Ajuntament de Palma. Les modalitats en castellà dels Ciutat de Palma literaris recuperen els noms dels escriptors, Cela i Darío, que se'ls va donar quan es varen instaurar en temps del batle, també popular, Mateo Isern.

Davant aquestes xifres, Javier Bonet ha qualificat de "resposta formidable" la participació d'aquesta convocatòria, que ha fet bilingües les modalitats de poesia i novel·la. Segons Bonet, això "posa de manifest que existia una demanda explícita amb relació a la possibilitat, que fins ara no era atesa, d'utilitzar qualsevol de les dues llengües cooficials de la Comunitat a l'hora de participar en els premis Ciutat de Palma".

Concretament, el procés d'inscripció de la convocatòria de 2023 ha rebut 2.628 treballs, mentre que l'edició anterior se'n van registrar 1.173, un increment que el mateix Consistori vincula a les modalitats en castellà, que no van formar part de la convocatòria del 2022. D'acord amb el tinent de batle, això dona una "major projecció" als guardons, atès que permet "incrementar-ne la repercussió a escala estatal i internacional".

stats