PLA IGUALTAT

Les víctimes de violència de gènere, primer

L'Ajuntament de Palma a presentat el primer paquet de mesures preferencials per a dones víctimes de violència de gènere i els seus fills i filles

L’Àrea d’Igualtat, Joventut i Drets Socials ha presentat el primer paquet de mesures preferencials per a dones víctimes de violència de gènere i els seus fills i filles, que s’inclouen dins el Pla d’igualtat 2017-2021.

El regidor d’Igualtat, Aligi Molina, ha explicat que s’han traslladat diferents peticions a les àrees de l’Ajuntament perquè incorporin mesures complementàries que afectin positivament la situació socioeconòmica de les dones víctimes de violència de gènere.

L’objectiu, expliquen des de l’Ajuntament, és triple: “D’una banda, garantir el trencament total de la situació de violència; de l’altra, facilitar la independència econòmica de la dona i, finalment, consolidar un nou projecte de vida”.

Una de les mesures que ja s’han posat en marxa és la modificació dels barems del perfil Carnet Verd de la Targeta Ciutadana perquè les dones víctimes de violència de gènere i els seus fills hi tinguin accés i, d’aquesta manera, “paguin 30 cèntims quan emprin l’Empresa Municipal de Transports”, segons la regidora de Funció Pública i Govern Interior, Aurora Jhardi.

Altres mesures que s’aplicaran a les víctimes seran el pagament reduït d’un 80% de la quota de l’escoleta municipal. També es modificaran els requisits per a l’accés al Bo Escolar, tot marcant que el pare no hagi d’estar al corrent de les obligacions tributàries. A més a més, es podran accedir a tots els cursos d’adults de manera gratuïta.

Finalment, per a totes les activitats i tos els tallers que s’organitzin en el Centre Flassaders de Palma, tindran una reducció de la quota del 25%; pel que fa als que siguin gratuïts, les víctimes de violència de gènere derivades dels Serveis Socials també disposaran d’una reserva del 20% de les places.

EDICIÓ PAPER 15/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF