Balears 30/05/2017

106 vehicles multats per aparcar malament a una platja amb el trànsit restringit

La grua se n’ha emportat sis cotxes que no permetien fer la volta correctament a l’autobús que ofereix el servei de Platja Connectada

Armando Tur
2 min
L'esplanada on s'ha restringit el trànsit, a una imatge d'arxiu

EivissaFa 12 dies l’Ajuntament de Sant Josep i el Consell d’Eivissa anunciaren el tancament al trànsit rodat dels penya-segats de Platges de Comte i avui el Consistori ha hagut de fer recompte de les multes a conductors de vehicles que no han entès el funcionament del sistema, ideat per potenciar el transport públic en lloc del privat, i han aparcat fora de les zones habilitades per fer-ho, cosa que ha provocat justament el que es vol evitar amb aquest projecte: massificacions i embotellament a l’accés de les platges.

Justament per això la Policia Local de Sant Josep de sa Talaia ha interposat 106 multes en els darrers dies a aquest indret, sobretot a vehicles que aparquen a la rotonda que hi ha just abans del penya-segat, on l’autobús habilitat per suplir la restricció de trànsit permet pujar i baixar als passatgers. Des de l’Ajuntament han explicat que aquesta zona es va delimitar amb “roques de gran mida” per evitar que els cotxes aparcassin a les voreres, però que ara l’estacionament “el fan a la part de dins”, malgrat la senyalització vertical de la zona, i que això crea “un perjudici per a l’Ajuntament”, segons ha explicat la regidora de Governació, Paquita Ribas.

La grua municipal també ha tingut feina a la zona. En total sis vehicles han hagut de ser retirats perquè no deixaven fer la volta a l’autobús. Tot i aquestes xifres, el Consistori assegura que la seva línia de feina no va per la sanció sinó per la prevenció i per això durant aquesta setmana s'està reforçant la senyalització, tant horitzontal com vertical. Així, es pintaran les voreres de la carretera de groc i s'instal·laran més senyals verticals que prohibeixen aparcar-hi.

L’Ajuntament ha recordat que a prop de la platja hi ha una feixa on es pot estacionar i reclama a les persones usuàries de la platja que respectin la prohibició d'aparcar a la carretera. També s'habilitarà una petita zona d'estacionament per a una vintena de motos i se senyalitzarà la parada de l'autobús, enfront de l'esplanada.

Malgrat aquestes xifres, des del Consistori es valora de manera “molt positiva” el tancament dels penya-segats, que ha permès “recuperar un espai natural, amb unes vistes espectaculars, i garantir la seguretat”.

stats