Un vaixell transporta 35.000 tones d'arena del Sàhara a Palma

L'Autoritat Portuària preveu que arribi a partir de dimecres per manca d'espai al moll

El vaixell que transporta 35.000 tones d'arena del Sàhara Occidental a Palma arribarà, com a mínim, dimecres. L' Autoritat Portuària ha avisat que no hi ha espai al moll per a què l'embarcació pugui atracar abans de mitjan setmana. 

L 'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears va denunciar el diumenge passat que un vaixell de l'empresa espanyola Sáhara Line SL, el 'Southwester'. Navega sota bandera de les Illes Cook, de l’Oceà Pacífic.

Es creu que les 35.000 tones d’arena que transporta estan destinades a regenerar una o algunes platges de Mallorca. D'aquí que l'associació demani a les autoritats "que per via dels fets no siguin còmplices d’aquesta espoliació, paralitzin l’activitat d’aquest vaixell un cop arribat a port i elevin la seva protesta davant el govern central per inusitat menyspreu del poble sahrauí i del dret internacional".

Des de l'associació creuen que es tracta d'un " saqueig impune dels recursos naturals del Sàhara, en aquest cas per part d’una naviliera espanyola recentment constituïda", i afirmen que l’arena del desert sahrauí és ara un " negoci més d’empresaris espanyols que s’uneix a l’extracció de fosfats i a l’arrasament dels bancs de pesca, aprofitant-se de l’actual i irresolt conflicte sobre el Sàhara occidental".

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF