Balears 21/06/2016

Vaga indefinida per impagament de nòmines en un hotel de la Platja de Palma

L'empresa gestora assegura que no té doblers per pagar les nòmines dels 48 treballadors en plena temporada alta

Jaume Vinyas
1 min
Imatge promocional de l'Hotel Calma, situat a Can Pastilla, a Palma.

PalmaL'estiu del col·lapse ja té el seu primer conflicte laboral. Els treballadors de l'hotel Calma, situat a Can Pastilla (Palma), han convocat una vaga indefinida a partir de dia 30 de juny. El motiu: l'empresa no ha pagat la nòmina del mes de maig als treballadors. Aquesta situació ha fet vessar la paciència dels empleats, que estan patint impagaments parcials des del mes d'octubre passat. Segons ha informat CCOO en un comunicat, l'aturada es mantindrà fins que l'empresa aboni la totalitat de les quantitats que deu a tots els treballadors.

Ambdues parts enfrontades estan convocades aquest dijous a les 9.30 h al Tribunal d'Arbitratge i Mediació (TAMIB). Si l'empresa no es compromet a pagar el que deu, ja no hi haurà marxa enrere.

El secretari general de la Federació Balear de Comerç, Hostaleria, Turisme i Joc de CCOO, Ginés Díaz, ha assenyalat a l'ARA Balears que no entenen com l'empresa que gestiona l'hotel (SIS Dorada SL) pot afirmar que no pot pagar els sous "si l'hotel és ple de turistes". A més, ha recordat que no és la primera vegada que es produeixen situacions d'aquest tipus en aquest establiment. Des del sindicat, afirmen que hi ha 48 famílies afectades pels impagaments i consideren l'actitud de l'empresa "una burla als treballadors".

stats