Balears 15/03/2017

UOB demana a BMN i Bankia que recuperin "l'esperit de caixa" i es regeixin "per principis ètics"

El sindicat rebutja la fusió i critica la "mala gestió" de l'entitat en els darrers anys

Ara Balears
1 min
Comença a desaparèixer el ‘verd’ de les oficines de BMN-Sa Nostra

PalmaDes d'Unió Obrera Sindical, el sindicat majoritari a BMN Sa Nostra, demanen tant a l'entitat com a Bankia que "deixin d'allunyar-se de l'esperit de caixa", que passin a regir-se "per principis ètics" i que les obres socials recuperin el "lloc preeminent que tenien abans de la bancarització". Després de l'anunci que ha fet aquest dimecres el Fons de reestructuració bancària (FROB), que consisteix en la integració de BMN dins Bankia, a UOB adverteixen que es continuarà amb "la desaparició de la Caixa de Balears".

Al sindicat critiquen la "mala gestió" de l'entitat des de la creació de Banc Mare Nostrum (format per Sa Nostra, Caja Murcia i Caja Granada) i asseguren que, en sis anys, s'han perdut a les Balears 600 llocs de feina i s'han tancat una trentena d'oficines. Aquesta situació de "menyspreu envers el territori balear" ha provocat, segons UOB, haver de competir "amb eines molt pitjors" en un entorn "hiperbancaritzat".

"Continuarem lluitant per defensar els llocs de treball i per retornar el bon tracte al client", asseguren els representants de la plantilla en un comunicat, en què també denuncien que l'empresa afirmi que té "sempre en compte la defensa dels interessos de tots els seus accionistes" però no els dels usuaris i treballadors. Les crítiques han anat dirigides també al Parlament balear, on es va vetar la creació de la comissió d'investigació que hauria posat llum sobre el procés de desaparició de Sa Nostra Caixa de Balears.

stats