Balears 08/12/2014

Unió Obrera Balear demana la dimissió de la consellera d'Educació

Ara Balears / Efe
2 min

PalmaEl sindicat educatiu Unió Obrera Balear (UOB) ha demanat aquest dilluns la dimissió de la consellera d'Educació, Núria Riera, "per la gravetat dels motius de la renúncia del director general d'Educació, Miquel Deyà, per irregularitats en la gestió dels recursos humans".

L'organització sindical ha assenyalat en un comunicat que la comissió d'irregularitats en la gestió de la borsa d'interins per part de la Conselleria d'Educació "és un fet sabut i denunciat" per entitats educatives com la Plataforma d'Interins Docents en Acció (IDEA).

Segons UOB Ensenyament, aquestes irregularitats es podrien acabar amb la publicació setmanal de les diferents places de substitucions que es van produint i de les persones a qui s'adjudiqui ocupar-les.

A més, el sindicat reclama l'ús de la via telemàtica a l'hora d'oferir i d'adjudicar les diferents places, ja que considera que la via telefònica utilitzada fins ara no dóna garanties de compliment estricte de l'ordre de puntuació de la llista d'interins i possibilita que es cometin irregularitats en la contractació.

Segons la UOB, el fet que Deyà "hagi renunciat després de negar a traslladar de Menorca a Mallorca un docent afí al PP com li exigien la consellera i la directora del SOIB i candidata del PP a l'alcaldia de Lloseta, Xisca Ramis", suposa "la demostració que aquestes irregularitats tenen lloc i que la gestió dels recursos humans i econòmics dins de la Conselleria d'Educació està sent nefasta".

L'organització ha exigit la dimissió de Riera, qui "ha reconegut, 48 hores després d'haver-ho negat rotundament, que ha demanat el trasllat d'un interí des de Menorca de manera irregular, sense tenir en compte que es cometia no només una irregularitat de gestió en la llista d'interins, sinó també un malbaratament de recursos públics inacceptable".

El sindicat ha demanat l'assumpció de responsabilitats dins de la Conselleria d'Educació per part dels diferents càrrecs polítics i administratius que "han permès i comès irregularitats en la gestió de les llistes d'interins durant anys". A més, ha reclamat que es publiquin les places vacants i les substitucions.

stats