Balears 19/07/2016

Tres empreses opten a gestionar el palau de congressos de Palma i el seu hotel

El preu mínim de sortida per al lloguer, al qual s'han presentat Melià Hotels International, Barceló Eventos Empresariales i Hoteles Turísticos Unidos, és d'1.585.000 euros anuals

Ara Balears
2 min
La construcció de la polèmica suma un altre retard i ara no s'acabarà en cap cas abans del proper 24 de febrer. ISAAC BUJ

PalmaTres empreses s'han presentat al concurs per gestionar el palau de congressos de Palma i l'hotel: Melià Hotels International, Barceló Eventos Empresariales i Hoteles Turísticos Unidos.

Aquest dimarts a les 14 hores finalitzava el termini per a la presentació de les ofertes per a la gestió de l'hotel i el palau de congressos, amb un preu mínim de sortida per al lloguer del complex d'1.585.000 euros anuals.

Després de la presentació de propostes, es constituirà la mesa de contractació, que serà l'encarregada de valorar les ofertes i de resoldre el concurs basant-se en les directrius tècniques i administratives del plec de condicions, aprovat l'abril passat.

La tramitació compleix els terminis fixats pel consell d'administració de la Societat Palau de Congressos, integrada a parts iguals pel Govern i l'Ajuntament de Palma per adjudicar la gestió de la infraestructura pública a finals d'any.

Els plecs del concurs determinen que la gestió del palau de congressos i l'hotel serà mitjançant lloguer per un termini de 15 anys, prorrogable a 3 més, per una renda mínima d'1.585.000 euros anuals sense IVA, més un 5% dels ingressos totals.

Denuncien el preu ‘il·legal’ del lloguer del palau congressos

En aquest sentit, s'ha de recordar que l'enfilall de recursos i al·legacions no ha acabat. Aquesta licitació ha rebut un contundent escrit d'al·legacions presentades per un misser que adverteix l'Ajuntament de Palma que el preu del cànon que hauria de pagar el guanyador del concurs per explotar el complex incompleix la llei, ja que és inferior al mínim establert pel reglament estatal de béns locals.

Les butaques del palau

D'altra banda, el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals ha resolt suspendre provisionalment l'actual procediment de contractació de les butaques del palau, mentre aquest organisme dicta resolució del recurs especial en matèria de contractació, presentat per Dynamobel, respecte del concurs anterior.

stats