TRIBUNALS

Els treballadors invisibles d'Aizoon suposaren la defraudació de 77.147 euros a Hisenda

Un dels perits que ha declarat en el judici assegura que es detectaren diverses estratègies d'estalvi fiscal

En la fase pericial del judici del cas Nóos que jutja la Secció Primera de l'Audiència Provincial de Palma, un dels perits de l'Agència Tributària ha declarat que la contractació de treballadors fantasma de la societat Aizoon, d' Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina de Borbó, va significar defraudar a Hisenda 77.147,57 d'euros. Aquest és el resultat dels càlculs econòmics que arribà a concloure l'expert i que ha explicat al Tribunal.

El tècnic de l' Agència Tributària ha assegurat que els increments de la plantilla, que sembla ser que no es van dur a terme en realitat, van poder beneficiar la societat Aizoon en relació amb la lliure amortització de béns. Un sistema a través del qual l'entitat obtenia uns beneficis.

El perit detectà diverses estratègies d'estalvi fiscal. Per una part, diferir els imposts al futur per la llibertat d'amortització; i d'altra part, els guanys que els suposava l'amortització accelerada. Tot i així, les quotes defraudades no arribaven a 120.000 euros, llindar al qual sí que arriben o es passen i que es considera delicte

Els tècnics han dit que van elaborar els seus informes en base a les dades de l'Agència Tributària, dades del cadastre, o fins i tot amb informació de la Direcció General de Trànsit.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF