Balears 26/02/2016

Cort intenta posar ordre enmig de les amenaces mafioses

R.g.
1 min
La regidora de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor,

PalmaLa trama de la Policia Local de Palma forma part d’un serial que inclou amenaces a l’actual regidora de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament, Angélica Pastor, i al mateix fiscal del cas, Miguel Ángel Subirán -que des de fa setmanes porta pistola com a mesura d’auroprotecció.

Els fets que s’investiguen varen sortir a la llum, però la trama s’ha anat teixint des de fa aproximadament dues dècades amb la connivència dels comandaments del cos i la desídia o la complicitat de càrrecs públics -a més de Navarro, està imputat qui va ser el seu director general, membre de la direcció del PP, Enrique Calvo.

Els principals cervells de la trama pertanyien a la Patrulla Verda, el departament de la policia encarregat de vetllar pel compliment de les ordenances d’oci nocturn relatives als horaris o al volum de la música.

Però també hi ha encausats de pes que formaven part d’altres unitats del cos, com ara la Unitat d’Intervenció Immediata.

Molts d’ells, sempre segons la narració dels testimonis, estaven a sou de Bartolomé Cursach, propietari de coneguts restaurants i discoteques, sobretot a la Platja de Palma, que de moment no ha estat citat a declarar.

Mentrestant, Cort ha començat a prendre mesures, entre elles la reorganització del cos. Tot i així, Pastor aclareix sempre que té ocasió que no posa la mà en el foc per cap dels policies que encara estan en actiu. En uns dies es podria aixecar el secret de sumari de la causa per part del jutge.

stats