Balears 25/02/2016

Torres pretén erigir-se com el legitimador de les factures incorporades al sumari de Nóos

L'exsoci d'Urdangarin declara per tercer dia consecutiu sense que s'albiri la fi de l'interrogatori

Jaume Vinyas
2 min
Diego Torres està declarant per tercer dia consecutiu.

PalmaDiego Torres es mostra menys loquaç durant l'interrogatori a què l'està sotmetent l'advocada de la Comunitat Autònoma balear, Maria Ángeles Berrocal. El suposat cervell de la trama Nóos s'ha negat a respondre a preguntes relacionades amb les factures que es van entregar l'any 2010 relatives als fòrums celebrats a Mallorca i a València. Berrocal intenta demostrar que la gran majoria de les despeses que va justificar Nóos pertanyien a serveis prestats per les empreses que formaven part del mateix entramat.

Torres ha assegurat que els arxivadors d'on surten aquestes factures pertanyien a l'excomptable, Marco Antonio Tejeiro, i que, en molts casos, es tracta d'esborranys o, fins i tot, de factures mal emeses que no van ser aprovades. Torres ha al·legat que les úniques factures correctes són les incloses en els informes de despeses que ell mateix va aportar al sumari entre 2012 i 2013. Berrocal ha insistit a citar, una per una, les factures que Torres es nega a admetre, cosa que ha provodat una enumeració de papers que s'ha allargat durant bastants minuts.

L'estratègia de Berrocal ha suscitat la protesta del misser de Torres, Manuel González Peeters: "Si pretén citar les factures una per una, no em vull ni imaginar què passarà quan em toqui a mi", ha dit suggerint que l'extensió del seu interrogatori pot ser, també, generosa.

L'acusat ha vist com la presidenta del tribunal, Samantha Romero, li cridava l'atenció al cap de pocs minuts d'iniciar la sessió: "Vostè no pot dirigir l'interrogatori", li ha etzibat. Posteriorment, Torres s'ha queixat a Berrocal per la insistència en les factures ("m'està marejant amb documents que no he analitzat") i ha tornat a mostrar el vessant més insolent: "tot això es troba als informes de despeses que ha tingut més de tres anys per analitzar". Romero l'ha amonestat immediatament en ambdues ocasions.

Torres va començar a declarar dimarts al matí i, fins ara, només han completat l'interrogatori el fiscal Pedro Horrach i l'advocada de l'Estat, Dolores Ripoll.

stats