Balears 06/05/2016

Suspesa la declaració d'un testimoni de Nóos perquè volia declarar en català

"Estic declarant a Palma, no a Conca", respon, sorpresa, la regidora de Compromís citada

Ara Balears
1 min
La regidora de Compromís a l'Ajiuntament de València no podrà declarar fins que el tribunal trobi un traductor al castellà.

PalmaLa presidenta del tribunal que jutja el cas Nóos, Samantha Romero, ha suspès la declaració d'un testimoni perquè volia declarar en català i no hi havia cap traductor disponible a la sala. "Declare a Palma, no a Conca", ha reaccionat, sorpresa, la regidora de Compromís a València, Consol Castillo. La regidora ha explicat que quan ha començat a respondre la primera pregunta, Romero li ha indicat que respongués en castellà. Llavors, la testimoni ha insistit a utilitzar la llengua pròpia i la magistrada li ha dit que hauria d'haver avisat per preveure la presència d'un traductor.

Castillo ha indicat que totes les parts presents a la sala eren catalanoparlants excepte l'advocada de Manos Limpias, Virginia López Negrete. La lletrada ha indicat que preferia que la declaració fos en castellà. Castillo està a l'espera que el tribunal trobi un traductor del català al castellà.

La declaració es podria reprendre avui mateix si el tribunal aconsegueix trobar un professional d'aquestes característiques.

La regidora ha estat citada perquè quan es trobava a l'oposició va presentar una moció per demanar una comissió d'investigació sobre els contractes de la Fundació Turisme València amb l'Institut Nóos. "Vam demanar documentació, però no ens la van donar perquè deien que Turisme València era privada i no estava subjecta a la fiscalització dels grups de l'oposició", ha afegit. Compromís va presentar un "recurs d'empara" i va sol·licitar a la Fiscalia "que investigàs possibles delictes en els contractes".

stats