Balears 12/09/2013

L'STEI-i i CCOO planten la consellera d'Educació i ja res no frena la vaga

Els representants dels sindicats han abandonat la mesa sectorial perquè diuen que no els han ofert cap proposta

ARA Balears
2 min

PalmaEls representants dels sindicats STEI-i i i CCOO s'han aixecat de la taula durant la reunió de la mesa sectorial d'educació, aquest dijous al migdia, n'han partit "perquè l'administració no ofereix cap proposta a les reivindicacions" i han plantat la consellera Joana Maria Camps, segons un comunicat de l'STEI-i. Han abandonat la sala quan feia una hora i mitja que havia començat la reunió i han donat per acabada la temptativa de negociació. Ara, doncs, ja no hi ha cap fre per a la vaga indefinida que ha de començar dilluns.

La responsable d'Educació i el secretari d'Educació, Cultura i Universitats, Guillem Estarellas, han reiterat que el decret del Tractament Integrat de Llengües (TIL) "no es retira", han dit els sindicalistes; tampoc no se n'ajornarà l'aplicació, el Govern no retirarà els expedients als tres directors d'institut de Maó, ni els llevarà la suspensió cautelar que els impedeix fer classe. "L'administració educativa només té voluntat negociadora d'aspectes dels quals té l'obligació de negociar amb els sindicats" -aspectes laborals-, ha criticat l'STEI-i. Els sindicats havien dit que l'ajornament de l'aplicació del TIL i la retirada de les mesures cautelars contra els directors eren requisits mínims per poder negociar.

El secretari general de l'STEI-i, Biel Caldentey, ha acusat els responsables de la Conselleria de fer "un exercici cínic" per intentar fer veure a l'opinió pública que s'havia intentat una negociació, segons que explica l'agència Efe. "Dia 16 es farà una vaga molt potent", ha afegit el sindicalista. Per la seva banda, el portaveu d'Educació de CCOO, Toni Baos, també ha criticat que la Conselleria no hagi fet cap proposta que puguin dur als treballadors per decidir si volien deixar estar la vaga. A més, han anunciat que els sindicats ja han impugnat els serveis mínims, de fins al 30%, que consideren abusius.

Estarellas ha explicat que la Conselleria d'Educació no està disposada a ajornar l'aplicació del TIL aquest curs, però ha proposat canviar el calendari d'aplicació per als cursos següents i a negociar-lo. Sigui com sigui, enguany no canviaria res. També ha dit que la Conselleria havia demanat a l'instructor dels expedients contra els directors de Maó "la màxima celeritat" perquè els resolgui com més aviat millor. En canvi, el Govern s'ha ofert a parlar de les pagues per baixes de maternitat o jubilacions, a negociar un nou pacte sobre els interins i millores de plantilla per aplicar el TIL.

"De moment, per tant, la convocatòria de vaga indefinida es manté", asseguren des de l'STEI-i, i mantenen que el professorat "està disposat a fer vaga indefinida per defensar els interessos dels alumnes i el seu dret a una educació de qualitat que garanteixi la igualtat d'oportunitats i basteixi una escola inclusiva i en català". Els convocants de la vaga també mantenen les concentracions previstes davant el Consolat de la Mar dilluns a les dotze del migdia.

Per demà, divendres 13 de setembre -el dia que havia de començar l'aturada-, tenint en compte que la llei de símbols encara no s'ha aprovat, l'STEI proposa als centres que pengin els llaços amb les quatre barres, símbol de la defensa del català.

stats