Balears 25/05/2017

Els sindicats de Correus no descarten vaga si no hi ha marxa enrere en les retallades

Les organitzacions han anunciat l'inici d'una ronda de contactes i reunions amb els representants polítics amb l'objectiu "d'engegar una sèrie d'iniciatives"

Ara Balears
1 min
Oficina de Correus de Ciutadella

PalmaCCOO, UGT, CSI·F i Sindicat Lliure, que ostenten el 85% de la representació sindical a Correus, han anunciat que no descarten la vaga general "si no es rectifica la retallada d'un terç del finançament públic" previst per aquesta empresa als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE).

La representació dels treballadors de Correus també sol·licita que s'aprovi el pla de prestació del servei universal decidit en la Llei postal "per garantir la cobertura del servei postal en aquelles zones del país la prestació del qual és deficitària però socialment necessària", afegeixen.

Les organitzacions sindicals han anunciat l'inici d'una ronda de contactes i reunions amb els representants polítics amb l'objectiu "d'engegar una sèrie d'iniciatives" orientades a evitar el tisorada en els PGE, que xifren en 180 milions d'euros.

A més d'aquesta petició sindical, UGT i CCOO van decidir convocar dues jornades de vaga de 24 hores els dies 14 i 21 de juny a tots els centres de treball de Correus Express a l'Estat.

La convocatòria de vaga ja va ser remesa al SIMA (Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge), encara que els sindicats i els representants empresarials negocien un acord que desconvoqui les aturades previstes.

El motiu del conflicte, segons UGT, es remunta al 24 d'abril, quan Correus Express va treure a concurs la contractació de serveis de sortides dels clients i va licitar un contracte d'empreses temporals per prestar serveis a totes les delegacions de Correus Express de l'Estat.

A causa d'això, els sindicats temen la precarització de les condicions de treball i la reducció dels salaris dels treballadors.

stats