PLANIFICACIÓ DE CENTRES
Balears 01/06/2016

Els sindicats mouen fitxa i ataquen Educació per incomplir l'acord marc

STEI i UOB critiquen que els criteris per a l'elaboració de quotes dels centres no s'han negociat

Martí Gelabert
2 min
El conseller d'Educació, Martí March, aquest dimecres durant l'entrevista amb l'ARA Balears. MARGA MONER

Palma"No ens poden vendre fum dient que han negociat". Amb aquesta contundència s'ha expressat l'STEI intersindical amb relació a la Conselleria d'Educació. Els acusen d'haver decidit sense el vistiplau dels sindicats els criteris per a l'elaboració de les quotes de plantilla per al proper curs. Aquests criteris es van presentar dimarts a la Mesa Sectorial, organisme on són presents els sindicats. "A la mesa li correspon una funció negociadora", asseguren.

En la mateixa línia s'expressa UOB ensenyament. Diuen que és "impossible" fer una anàlisi del document durant el transcurs de la mesa. La Conselleria va anunciar, com a principals novetats, que els professors de Secundària tindran una hora menys lectiva a la setmana (les hores de classe a ESO es redueixen de 32 a 30, també). Per altra banda, es va destacar la reducció de les ràtios a 4t d'Educació Infantil (3 anys), una mesura que la Conselleria de Martí March anuncia per fer front a la massificació d'aules, però que continua mantenint controvèrsia.

Segons la Conselleria, i també es recalca en aquest informe presentat per primer cop de manera transparent, a les classes de 4t d'Infantil només podrà haver-hi 20 alumnes per aula. Ara bé, a mitjan maig es va anunciar que hi hauria centres on s'incompliria, però que la Conselleria estava oberta a afegir-hi un professor de suport.

La demanda dels sindicats va més enllà de les ràtios. L'STEI critica que no s'ha complit amb l'acord marc que la Conselleria signà amb els sindicats a final de setembre perquè no s'han reduït tres hores lectives per als docents majors de 55 anys. En concret, se n'han reduïdes dues.

Des de UOB assenyalen una sèrie de punts on es mostra la seva poca complicitat amb l'anunci de la Conselleria. Hi destaquen que no s'inclou la ràtio màxima de 30 alumnes per a FP a distància, que no s'ha tingut en compte la petició de reduir els horaris dels docents amb més de 180 alumnes i que no es desdoblaran els grups de 6è d'Infantil i 1r de Primària amb 27 infants.

stats