Balears 07/12/2017

Set de cada deu aspirants a treballar per a l'Administració són dones

L'EBAP rep més de 8.000 sol·licituds per a les gairebé 400 places disponibles

Ara Balears
1 min
L'exterior de l'EBAP. / I.BUJ

PalmaMés del 70% de les persones que aspiren a treballar per als serveis generals de l'Administració de les Illes són dones. L'Escola Balear d'Administracions Públiques (EBAP) ha rebut ja 8.101 sol·licituds per presentar-se a les oposicions de les 395 places disponibles, en les quals s'inclouen 293 places de funcionari de carrera dels serveis generals, però també d'altres, com les del cos d'advocacia.

Segons ha explicat el Govern en un comunicat aquest dijous, la mitjana d'edat de les persones aspirants és de 39 anys i la ràtio global de sol·licituds per plaça és de 28,13 instàncies per cada una. Les instàncies més nombroses s'han registrat per al cos d'auxiliars, seguit del subaltern i de l'administratiu. Pel que fa al cos superior, hi ha cinc places per a les quals no s'ha rebut cap sol·licitud.

Mallorca és l'illa on hi ha més aspirants (7.439), seguida de Menorca, amb 286; Eivissa, que en té 248, i Formentera, on se n'han registrat nou. Si bé la mitjana d'edat són 39 anys, la franja amb més persones interessades se situa entre els 41 i els 50 anys i, en canvi, només un 17% de les sol·licituds han estat presentades per menors de 30 anys.

Els primers exercicis de les proves escrites dels diversos cossos funcionarials es faran entre el març i el maig de l'any que ve i, a partir d'haver-se fet els exàmens, les persones que els hagin superat prendran possessió com a funcionaris, en principi, el mes de desembre del 2018.

stats