SEGONA DIVISIÓ
Balears 05/04/2017

Sergi Barjuan: "No tinc Messi, així que cal sumar punts com sigui"

L'exjugador del Barça ha estat presentat com a nou entrenador del Mallorca en substitució de Javier Olaizola

Ara Balears / Efe
2 min
Sergi Barjuan. / RECREATIVO

PalmaSergi Barjuan (Les Franqueses del Vallés, Barcelona, 1971) ha afirmat aquest dimecres, en ser presentat com a nou entrenador del Mallorca en substitució de Javier Olaizola, que la "necessitat imperiosa" de l'equip en aquests moments, en zona de descens a deu partits del final de la Lliga, és guanyar partits.

"No tinc Messi, així que cal sumar punts com sigui", ha assenyalat Barjuan, exintegrant del Dream Team de Johan Cruyff, en el FC Barcelona, i el tercer entrenador de la temporada que s'asseu a la banqueta mallorquinista després de Fernando Vázquez i Olaizola.

El tècnic català, que ha estat presentat a la sala de premsa de l'Iberostar Estadi pel president del Mallorca, Monti Galmés, el conseller delegat, Maheta Molango, i el director esportiu Javier Recio, ha explicat que va acceptar el repte de dirigir un equip que va camí de Segona B "per convicció".

"Aquí hi ha matèria molt bona que no ha donat fruits per una raó o una altra; si analitzem jugador per jugador, és una plantilla d'una gran qualitat tècnica i jo confio que, entre tots, tirarem això endavant", ha indicat.

Sergi ha estat contundent en referir-se a l'estil que pensa implantar en els deu partits que resten, el primer dels quals es juga dissabte davant el Nàstic de Tarragona a Palma.

"A l'equip, tàcticament no cal retocar-lo, sinó reforçar-lo anímicament, i ho intentaré, ja que la figura de l'entrenador té un cert límit en el camp. Amb això vull dir que són els jugadors els qui m'han de dir com estan, on se senten més còmodes, perquè en aquesta temporada hi ha hagut moments molt bons de l'equip, però sense resultats", ha assenyalat.

Segons l'exfutbolista del Barça i de l'Atlètic de Madrid, internacional amb la selecció espanyola, el Mallorca "ha de recuperar les ganes de ser un equip guanyador".

"Amb deu partits a la vista no es pot especular, cal anar a buscar el rival, crear ocasions, marcar, perquè a Segona qualsevol mínim error et penalitza: per això la meva finalitat és tenir els vint-i-quatre futbolistes cercant el rendiment màxim i sabent que qualsevol punt que sumem pot ser important", ha subratllat.

Sergi Barjuan, que ha dirigit al Recreativo de Huelva a Segona i l'Almeria a Primera Divisió, ha firmat per al que resta de temporada i renovarà de manera automàtica si aconsegueix la permanència.

D'altra banda, abans de la compareixença de Barjuan, Molango i Fort han explicat les raons que els varen portar a prendre la decisió de destituir Olaizola, "un home de la casa que estima aquest club, que ho ha donat tot, encara que els números no confirmin el seu treball", ha dit Molango.

stats