DRETS LABORALS
Balears 13/10/2017

SATSE reclama el 100% de la carrera professional

Considera que la resolució de la Conselleria suposa "una evident discriminació"

A.vidal
1 min
SATSE reclama el 100% de la carrera professional

PalmaEl sindicat d’infermeria de Balears SATSE va presentar ahir una demanda col·lectiva contra l’IB-Salut per exigir el pagament del 100% de la carrera professional al personal temporal. Aquesta demanda fa referència a la resolució de la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques del passat 11 de juliol, amb la qual es va aprovar el llistat definitiu de carrera professional que reconeix el pagament de només el 25% del nivell I al personal temporal, fet que suposa “una evident discriminació respecte del personal fix”, va assenyalar el secretari general autonòmic de SATSE, Jorge Tera.

Segons el sindicat, la resolució és contrària al principi de “no discriminació entre personal temporal i fix” que estableix la normativa bàsica espanyola i europea. Per aquesta raó, va presentar un recurs contenciós administratiu amb les 750 reclamacions del personal d’infermeria que està afiliat al sindicat i que ha estat perjudicat per aquesta resolució. Tera estima que hi podria haver almanco 1.300 persones afectades, entre les quals hi hauria metges i auxiliars d’infermeria, entre d’altres.

Tera va subratllar que l’objectiu d’aquesta demanda era, d’una banda, defensar els drets personals i solucionar el que consideren un “greuge comparatiu” i, de l’altra, pressionar “per posar fi a la temporalitat”.

El sindicat confia que la justícia solucioni aquesta situació i posi fi a aquesta discriminació, de manera que al personal temporal se li retribueixi la carrera professional amb les mateixes condicions que al personal fix. “Estam disposats a fer servir totes les vies”, hi va afegir.

Així mateix, Tera va recordar que gairebé el 40% de la plantilla de l’IB-Salut és temporal, un fet que “no és admissible en una administració pública”.

stats