Balears 25/01/2017

Salom trasllada al ministre de l’Interior el problema d’accés a l’habitatge d’Eivissa

La delegada del Govern assisteix a la presa de possessió del nou comissari de la Policia Nacional a Eivissa, Mariscal de Garante, a qui ha recordat la importància d’un dels “principals nuclis turístics” de l’Estat

Armando Tur
2 min
Mariscal de Gante durant la seva primera intervenció com a comissari d'Eivissa

EivissaLa delegada del Govern de Balears, Maria Salom, ha transmès al ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, la manca d’habitatge que pateix Eivissa, fet que dificulta la contractació de nous policies. “Són temes que hi ha sobre la taula i que he traslladat personalment”, ha explicat Salom a l’acte de presa de possessió del nou comissari d’Eivissa, José Manuel Mariscal de Gante, que ha tingut lloc a la comissaria de Vila en presència de nombroses autoritats polítiques, policials i religioses.

En la primera visita a Eivissa com a delegada del Govern a les Illes, Salom ha donat la benvinguda al nou comissari, a qui ha desitjat “tota la sort d’aquest món" i li ha recordat "el bon paper” que han fet els seus antecessors, Garau i Santafé.

Mariscal de Gante ha aprofitat la primera intervenció pública per remarcar els problemes que el cos policial li ha comunicat a l’hora de reforçar la plantilla a la temporada estival. El nou comissari diu que “no venen policies” per la “dificultat que tenen” a l’hora de trobar on viure “per un contracte d’un mes”. En aquest sentit, Salom ha remarcat que ha de ser “una prioritat” cobrir les places que es convoquen de Policia Nacional a Eivissa durant tot l’any i que ha traslladat al Ministeri el fet que “la temporada turística a Eivissa ja no dura dos mesos, sinó gairebé sis”.

Reunió al Consell

A primera hora del matí la delegada s’ha reunit amb el president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, qui ha transmès a Salom “l'interès” que la Policia Nacional ampliï el seu camp d’actuació cap a zones turístiques properes a Vila, com el nucli urbà de Platja d’en Bossa.

El president, a més, ha demanat a la nova delegada del Govern de l’Estat que resolgui la manca “estructural” d’efectius policials a Eivissa, a més dels problemes que pateixen les administracions eivissenques a causa de la “llei Montoro”.

stats