Balears 17/11/2014

Sáenz de Santamaría es reuneix amb Bauzá però evita parlar de prospeccions

La vicepresidenta espanyola exposa al Consolat les reformes a l'administració, no admet preguntes i els activistes de Balears diu No queden a la porta

Lluís Planas
2 min
Soraya Sánez de Santamaría, a Palma amb José Ramón Bauzá

PalmaLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, s'ha reunit aquest dilluns amb el cap de l'Executiu autonòmic, José Ramón Bauzá, al Consolat de Mar, però la vicepresidenta no ha parlat de les prospeccions petrolíferes, ni de cap altra qüestió que no fos el balanç de les reformes a l'administració pública. No ha admès preguntes de la premsa i ha evitat els activistes de Balears diu No, que a les portes del Consolat li volien fer arribar una carta.

La trobada amb José Ramón Bauzá ha arribat més de cinc mesos després que aquest anunciàs que mantindria amb Sáenz de Santamaría una reunió per exposar l'oposició de Balears a les prospeccions petrolíferes autoritzades a la Mediterrània. Aquell encontre mai no es va arribar a produir de manera oficial perquè s'argumentà que l'abdicació del rei Joan Carles, a principi del mes de juny, havia trastocat l'agenda de la vicepresidenta.

Soraya Sáenz de Santamaría ha arribat al Consolat per reunir-se amb Bauzá i després ha exposat, en un acte on eren convidats els representants dels sectors empresarials de les Illes, el grau de compliment de les mesures per a la reforma de l'administració pública impulsada pel govern central. Després d'això no ha admès preguntes de la premsa. El seu gabinet ha informat que s'havia recollit la carta dels activistes de Balears diu No que esperaven a les portes del Consolat per fer-se-la arribar.

Posa Bauzá d'exemple

Pel que fa a les mesures a l'administració, que ha assegurat que en total ja han permès un estalvi de gairebé 14.000 milions d'euros en el conjunt de l'Estat, la vicepresidenta del govern espanyol ha posat l'Executiu de Bauzá com a exemple del seu compliment. Sáenz de Santamaría ha destacat que és la segona comunitat que ha executat més nombre de les mesures proposades, 113, que representen un 92% del total, i la primera en l'eliminació d'empreses i organismes del sector públic, després de passar de 181 a només 71.

Per la seva banda, Bauzá ha remarcat davant la vicepresidenta espanyola que Balears és la comunitat que "lidera la recuperació econòmica" i ha lligat això a mesures de transparència i reducció del sector públic que ha impulsat el seu Govern, després d'haver fet un "ERO polític", ha dit.

stats