Balears 10/05/2017

Les restriccions de pas per la massificació arriben a Eivissa

L'Ajuntament de Sant Josep tanca l'accés de vehicles als penya-segats de les platges de Comte

Ara Balears
2 min
Les platges de Comte també han patit els efectes de la massificació.

EivissaLes restriccions de pas a paratges emblemàtics ja no són una mesura exclusiva de Mallorca, sinó que ja han arribat a Eivissa. L'Ajuntament de Sant Josep ha acordat tancar al trànsit rodat la zona dels penya-segats sobre les platges de Comte per motius de seguretat i per posar fre a la greu degradació que està patint aquest espai natural protegit. El batle, Josep Marí Ribas, ha assenyalat que després dels despreniments que van ocórrer l'any passat en una de les platges (i que van provocar que un vehicle caigués pel penya-segat), el Consistori entén que s'ha arribat a una situació límit en aquesta franja de la costa, que, a més, és una de les que rep més pressió de gent i de vehicles durant la temporada turística.

“Fins ara, aparcaven molts de vehicles de manera anàrquica i, a banda de l'impacte mediambiental, hi ha un tema de seguretat i d'impacte visual”, ha assegurat el batle, qui ha afegit que “la Policia ens ha dit que la presència de vehicles pesants pot provocar erosions i necessitam ubicar-los a una altra banda”.

En una primera fase, ha explicat el Consistori en un comunicat, s'instal·laran pedres de grans dimensions per tallar l'accés a la banda oest de la costa, que és la zona que té més cales i on el risc per a les persones que són a la platja pot ser més gran. En les pròximes setmanes està previst executar aquesta actuació. En una segona fase, l’objectiu és tancar també la banda est.

El tall de la via es farà a l'altura de la rotonda i els vehicles podran estacionar a un terreny d'uns 26.000 metres quadrats ubicat a l'esquerra de la carretera. A més a més, el Consistori té previst mantenir pròximament una reunió amb la consellera de Mobilitat, Pepa Marí, per tractar l'ampliació i la millora del servei d'autobusos a la zona afectada.

stats