Balears 26/04/2017

Les restriccions de pas a Formentor, la Calobra i Port de Valldemossa, el 2018

El Consell estudiarà aquest estiu l'afluència de vehicles per concretar-ne els límits

Jaume Vinyas
1 min
La carretera que du al Far de Formentero patirà restriccions a partir de l'any vinent

PalmaEl Consell de Mallorca ha confirmat aquest dimecres que a partir de l'any que ve restringirà el pas per les carreteres que duen fins a la península de Formentor, la Calobra i el Port de Valldemossa. Els límits no es decidiran, però, fins que no acabi la temporada turística d'enguany, perquè abans la institució vol estudiar quin volum de trànsit suporten aquests camins abans de fixar-ne els límits. “El sentit comú ens diu que hi hem de restringir els accessos, però ho hem de fer de manera assenyada”, ha afirmat la consellera insular de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido.

Els tècnics del Consell, ha afegit, col·locaran els propers dies unes espires en els trams que es volen estudiar per comptar el nombre de vehicles que circulen cada dia per aquests 'punts calents'. Garrido ha assenyalat que també ha denotat “saturació” en altres camins de la serra de Tramuntana, com el que du fins al Port dels Canonges (Banyalbufar) o a Cala Deià. En aquests casos, però, les competències són municipals i el Consell, ha dit, no hi pot fer res.

La consellera insular ha subratllat que, en tot cas, s'assegurarà el dret de pas dels residents en els indrets afectats i dels distribuïdors dels negocis que hi ha instal·lats. Una de les solucions, en aquest sentit, podria ser la creació d'una figura similar a les zones ACIRE de Palma, però les solucions, hi ha insistit Garrido, es trobaran a mesura que es conegui l'abast del problema. “No sabem si limitarem a partir de 100 vehicles o de 400; si hi permetrem 12 autocars diaris o 20”, ha subratllat.

stats