Balears 18/10/2017

Replantació per recuperar la posidònia a la badia de Pollença

El Govern de les Illes i Red Eléctrica Española signen un conveni de col·laboració que permetrà sembrar 12.800 plàntules a la zona de la Punta Avançada

Ara Balears
2 min
Un dels esqueixos que seran plantats a la badia de Pollença.

PalmaLa lluita per salvar la posidònia, i en conseqüència la mar Mediterrània, continua. La badia de Pollença serà l'escenari d'una iniciativa amb la qual es pretén recuperar la praderia de posidònia. El Govern de les Illes Balears, a través de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, ha signat un conveni de col·laboració amb Red Eléctrica Española que permetrà la recuperació de praderies degradades i realitzar un bosc marí.

El projecte de replantació de posidònia tindrà una durada inicial de quatre anys i consisteix en la restauració de dues hectàrees de posidònia a la zona de la Punta Avançada, seguint una metodologia que ja s'ha dut a terme en un projecte desenvolupat recentment a les badies de Santa Ponça i Talamanca.

S'hi plantaran 12.800 plàntules procedents del cultiu de llavors i fragments recol·lectats de manera natural. Després se senyalitzaran per poder identificar-les i fer-ne el seguiment. En estar plantades, se n'avaluarà, per una banda, la supervivència i el creixement dels exemplars i, per l'altra, la recuperació de l'ecosistema general; és a dir, de la biodiversitat associada a la praderia de posidònia restaurada. Finalment, també s'avaluaran les emissions de CO2 capturades per la nova praderia, fet que permetrà saber quina eficàcia ha tingut la restauració en termes de canvi climàtic. A més a més, serà un laboratori viu i obert a la comunitat científica.

El batle de Pollença, Miquel Àngel March, un representant de la base militar de Pollença, la delegada del Govern a les Illes, Maria Salom, el president de REE, José Folgado, la presidenta, Francina Armengol, i el conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal.

A l'acte hi han assistit la presidenta del Govern, Francina Armengol; el conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, i el president de Red Eléctrica Española, José Folgado.

Armengol ha indicat que el Govern fa feina des del principi per conscienciar sobre l'existència de la posidònia i per protegir-la. “Per això, serem els primers de tot Europa que tindrem el decret de posidònia per fer possible la protecció d'aquesta espècie endèmica que ens nodreix de l'oxigen necessari per tenir l'hàbitat adequat”. Així mateix, el conseller Vidal ha destacat que “conscienciació, normativa i vigilància són els eixos de feina d’aquest govern envers la posidònia” i que “avui presentam un bon exemple de col·laboració pública i privada i de diferents administracions”.

stats