Balears 14/12/2016

Gabriel Escarrer deixa el control de Meliá a les mans del seu fill petit

El fundador de la companyia ha treballat durant 60 anys per aixecar l'imperi hoteler més gran de tot l'Estat

Ara Balears
2 min
Gabriel Escarrer, president de Melià, amb el seu fill Gabriel, segon de la companyia. / ARXIU

PalmaGabriel Escarrer Juliá ha presentat la seva renúncia voluntària a la presidència executiva de Meliá Hotels, companyia que va fundar i de la qual continuarà sent president, i de la qual el seu fill petit, Gabriel Escarrer Jaume, passarà a ser el màxim executiu.

En l'actualitat, Escarrer Jaume ja exercia com el vicepresident i conseller delegat del grup mallorquí.

La renúncia ha estat acceptada per unanimitat pel consell d'administració de Meliá "d'acord amb la proposta de la Comissió delegada de nomenaments i retribucions", ha informat la cadena hotelera a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Escarrer Juliá, amb 81 anys, quedarà en el màxim òrgan de govern de l'hotelera en qualitat de president "no executiu" i dominical.

60 anys de feina per construir un imperi hoteler

Quan el 1956 ja es preveia l'incipient turisme que canviaria Mallorca en les dècades següents, Gabriel Escarrer Juliá va convèncer el propietari d'un petit hotel perquè l'hi llogàs l'establiment, per tal de poder començar així una carrera de sis dècades en les quals ha aixecat l'imperi hoteler més gran d'Espanya.

Nascut a l'interior de Mallorca (Porreres, 1935) i criat a Palma, que, a partir de la dècada dels anys 50, es va obrir al món a través de les seves platges, Escarrer va saber veure el potencial econòmic de l'ànsia de sol dels europeus i de la modernització d'una Espanya que començava a obrir-se, i va acabar dirigint una companyia cotitzada en borsa amb 370 hotels, distribuïts en 43 països de quatre continents.

Fa pocs dies, Gabriel Escarrer Juliá va exercir com a líder del conglomerat hoteler que va crear en assistir als funerals per Fidel Castro a Cuba, país on Meliá va marcar una de les fites de la seva expansió internacional i en el qual gestiona prop d'una trentena d'establiments.

stats