Balears 13/07/2017

Podem es planteja donar suport a El Pi per pressionar MÉS i PSIB en el lloguer turístic

La formació dels cercles no descarta fer costat a les intencions dels regionalistes d'ajornar l'aprovació de la llei, prevista per al ple de dimarts

Jaume Vinyas
2 min
La portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo, aquest dijous, al Parlament.

PalmaLa regulació del lloguer turístic, que s'hauria d'aprovar dimarts vinent, es negociarà fins al darrer moment. És la previsió, almanco, que fa Podem, que aquest dijous ha advertit els socis del Pacte que no pensa votar a favor dels punts amb els quals no estigui d'acord. La portaveu parlamentària, Laura Camargo, ha assenyalat que, tot i que els darrers dies han aconseguit "millorar la llei" amb la seva "posició ferma", encara hi ha una sèrie de punts que volen negociar amb PSIB i MÉS per Mallorca.

Camargo ha expressat la voluntat d'arribar a un acord a la totalitat, malgrat que fonts de la formació han assenyalat a l'ARA Balears que no descarten votar a favor de la proposta, presentada aquest dijous mateix per El Pi, de demanar un dictamen sobre el text al Consell Consultiu. Si ambdues formacions, PP i Ciutadans, hi votassin a favor, l'aprovació de la llei, prevista per a dimarts, quedaria posposada fins, presumiblement, passat l'estiu.

Camargo ha assenyalat, després de la Junta de Portaveus, que el debat que encara està pendent de resoldre i que, tal com ha admès, està sent "més complicat", és el del sostre de places. En aquest sentit, ha assegurat que presentaran als socis del Pacte una proposta basada en diversos informes de juristes i advocats. En cas que no hi hagi acord, la formació podria forçar que es mantingui l'article 49 de la llei actual, que prohibeix el lloguer turístic a totes les Illes. Camargo, de fet, ha assenyalat que en la Comissió de Turisme de dimecres passat, en la qual es va dictaminar el text que arribarà al Parlament després de gairebé cinc hores de debat, aquesta circumstància ja es va aprovar però, en el darrer moment, una petició de vot particular del diputat de MÉS, Antoni Reus, va aconseguir capgirar la situació.

Una segona línia vermella, ha afegit, és la prohibició de comercialitzar turísticament habitatges en sòl rústic (i no només en el protegit, com es preveu actualment). Camargo ha augurat que "negociarem fins dimarts mateix".

"Comencem de zero", demana el PP

El portaveu del PSIB, Andreu Alcover, ha assenyalat, per la seva banda, que confia a aprovar dimarts un text amb el qual "tots ens hi sentim còmodes" i ha qualificat les divergències entre els tres partits de "petites diferències per polir". La portaveu parlamentària de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, ha destacat que la llei posarà fre a la "barra lliure que volen alguns" i ha defensat que és "una aposta contra l'economia especulativa".

Des del PP, la portaveu parlamentària, Marga Prohens, ha demanat, una vegada més, que es retiri la iniciativa legislativa per "repensar-la de nou entre tots". La vicepresidenta de la formació ha titllat la reforma que pretén aprovar el Pacte d'"autèntic despropòsit". "No és ni la llei que volia fer el mateix Govern", ha remarcat, i ha afegit que "el Pacte hi va presentar més esmenes que nosaltres". "Comencem de zero", ha reclamat la portaveu popular.

stats