Balears 24/03/2014

Rafel Nadal renuncia a ser Doctor Honoris Causa per la UIB

El tennista agraeix la proposta, però pren aquesta decisió "a causa d'opinions aparegudes en la premsa" que entén que "poden perjudicar la Universitat"

Efe
1 min
Rafel Nadal va caure abans d’hora en terres californianes i en un dels seus tornejos preferits, on defensava el títol i s’ha imposat en tres ocasions.

PalmaEl tennista Rafel Nadal ha declinat ser nominat Doctor Honoris Causa per la Universitat de les Illes Balears (UIB), segons ha informat avui la institució acadèmica. Tal com ja havia informat aquest diari, entre la comunitat acadèmica de la universitat hi havia malestar per la intenció de la direcció de nomenar el tennista i, sobretot, pel fet que s'hagués fet pública abans que no es presentàs la candidatura al Consell de Govern. No era clar que l'equip del rector de la UIB, Lorenç Huguet, aconseguís aprovar el nomenament.

Huguet ha explicat aquest dilluns que ha rebut avui una carta de part del tennista en què es comunica que "a causa d'opinions aparegudes en la premsa sobre la seva nominació com a Doctor Honoris Causa, que han generat un estat de polèmica i de debat mediàtic que entén que pot perjudicar la Universitat, renuncia a la proposta de nominació, alhora que agraeix que s'hagi pensat en ell per aquesta distinció".

El Consell de Direcció, insisteix el comunicat, "continua pensant que és una persona mereixedora d'aquest honor i que, a la vegada, honrava la UIB". Per tal d'ampliar aquesta informació, la Universitat ha convocat per a demà una roda de premsa

stats