Balears 08/11/2017

Radiologia d’urgències de Son Espases fa cada any 78.000 exploracions

Amb motiu del Dia internacional de la radiologia, l’hospital ha organitzat una jornada formativa per a estudiants de Grau de tècnic de radiologia procedents de l’IES Josep Maria Llompart i del col·legi Lluís Vives

Ara Balears
2 min
La radiologia d’urgències és una especialitat recent que en el cas de Son Espases existeix des de fa cinc anys i està integrada actualment per dues radiòlogues, que amb total coordinació amb el Servei d’Urgències estan a càrrec de prioritzar, seqüenciar i fer tots els estudis d’imatge que es requereixin.  Amb l’objectiu de reduir el temps d’espera dels casos urgents, Son Espases disposa d’una sala de radiologia convencional dins el Servei d’Urgències, de manera que els pacients que acudeixen a Urgències i als quals se’ls ha de fer una radiografia convencional no s’han de desplaçar fins al Servei de Radiologia / SON ESPASES

PalmaEl Servei de Radiologia de l’Hospital Universitari Son Espases va fer l’any passat 78.440 proves radiològiques a pacients provinents del Servei d’Urgències. En concret, es varen fer 61.750 proves radiològiques convencionals, 10.218 tomografies computades (TAC) i 4.939 ecografies, entre altres exploracions. Aquestes són dades fetes públiques aquest dimecres pel Servei de Radiologia amb motiu del Dia internacional de la radiologia, que se celebra cada 8 de novembre i que enguany, sota el lema 'La radiologia salva vides', se centra en la radiologia d’urgències.

Per commemorar aquesta efemèride el Servei de Radiologia ha organitzat aquest dimecres una jornada formativa per a estudiants de Grau de tècnic de radiologia procedents de l’IES Josep Maria Llompart i del col·legi Lluís Vives, tots dos de Palma. La jornada s’ha iniciat amb una conferència a càrrec de Margalida Palmer, radiòloga d’urgències, que ha descrit aquesta modalitat fent menció especialment de l’atenció de pacients amb politraumatismes. També ha ressaltat el valor que aporta la radiologia en l’atenció segura dels pacients i el paper vital dels radiòlegs en tot el procés d’atenció mèdica.

Tot seguit, aquest grup de devers cinquanta estudiants ha tingut l’oportunitat de conèixer de primera mà les instal·lacions del Servei de Radiologia i la feina diària. Entre altres espais, han visitat la sala de pacients crítics i la nova sala de radiologia convencional, a Urgències, que està en funcionament des del 2016. Per acabar, s’ha fet un simulacre d’atenció d’un pacient amb politraumatismes, cosa que els ha permès observar com s’hi actua i quines proves radiològiques es fan per determinar les lesions que pugui presentar el pacient.

Una especialitat recent

La radiologia d’urgències és una especialitat recent que en el cas de Son Espases existeix des de fa cinc anys i està integrada actualment per dues radiòlogues, que amb total coordinació amb el Servei d’Urgències estan a càrrec de prioritzar, seqüenciar i fer tots els estudis d’imatge que es requereixin.

Amb l’objectiu de reduir el temps d’espera dels casos urgents, Son Espases disposa d’una sala de radiologia convencional dins el Servei d’Urgències, de manera que els pacients que acudeixen a Urgències i als quals se’ls ha de fer una radiografia convencional no s’han de desplaçar fins al Servei de Radiologia.

stats