INCLUSIÓ SOCIAL
Balears 15/02/2017

Un de cada quatre presos té una patologia psiquiàtrica

La consellera Fina Santiago ha visitat el servei d’acompanyament a persones recluses i exrecluses amb diagnòstic de salut mental

Ara Balears
1 min
La consellera Santiago saluda els responsables i usuaris del servei.

PalmaUna de cada quatre persones ingressades als centres penitenciaris presenta una patologia psiquiàtrica, segons el Grup d'Educadors de Carrer i Treball amb Menors (GREC) que hi fa feina. Si es tenen en compte l'abús o dependència a drogues, una de cada dues persones ingressades a la presó pateix qualque tipus d'alteració del seu estat mental.

Les dades s'han comentat durant una visita de la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, al servei d'acompanyament per a persones amb diagnòstic de salut mental que estan o han estat complint condemna al Centre Penitenciari de Mallorca.

Un moment de la visita.

El GREC gestiona aquest servei, que facilita la reinserció social, laboral i familiar d'aquestes persones durant el procés de sortida del centre penitenciari.

Durant la visita als tallers i activitats, la consellera ha conegut alguns dels 65 usuaris d'aquest servei.

L'acompanyament

Els responsables del programa han explicat que se'n fa un acompanyament i seguiment intensiu de manera individual i diferents tallers en grup, a més d'un treball familiar i una feina de mediació i d'acompanyament als recursos penitenciaris i comunitaris.

Serveis Socials va destinar l'any passat 185.021 euros a aquest programa, que fa 10 anys que està en funcionament, i enguany és un servei cofinançat pel Fons Social Europeu, ha informat la Conselleria en un comunicat.

stats