Balears 11/12/2017

Podem demana reunions amb el Govern per modificar la Llei d'urbanisme

Jarabo denuncia que és un "atemptat contra l'illa d'Eivissa" i critica la "deslleialtat del PSIB"

Carmen Buades
2 min
Alberto Jarabo aquest dimecres en la seva intervenció al debat de política general

PalmaPodem es reunirà aquesta setmana amb el Govern i altres grups parlamentaris per intentar "aclarir" i "cercar fórmules unànimes" arran d'una possible modificació de la Llei d'urbanisme que el Parlament va aprovar la setmana passada. Segons el portaveu parlamentari, Alberto Jarabo, fins i tot es podria redactar un decret, com s'ha fet "en altres ocasions", per modificar la llei i evitar afavorir l'empresari Abel Matutes.

La disposició transitòria que permetria requalificar com a sòl urbà els terrenys de Matutes (que es va aprovar amb els vots del PSIB i el PP) és, segons Jarabo, "un atemptat contra l'illa d'Eivissa" que pot servir de "precedent" per a la resta d'illes. De fet, el portaveu de Podem ha assegurat que, amb la norma, "tots els delinqüents urbanístics cercaran la redempció" i ha titllat de "nefast" el resultat de la llei.

Jarabo també ha denunciat la "deslleialtat" del PSIB per haver presentat aquesta mesura en forma d'esmena sense que se n'haguessin fet "prou aclariments". Aquesta crítica ha tingut la resposta de Vicenç Thomàs, del PSIB, que ha assegurat que l'esmena havia seguit el tràmit parlamentari corresponent i que a MÉS i a Podem "els van oferir de signar-la conjuntament", motiu pel qual considera que "els grups tenien la informació convenient i tothom sabia cap a on anàvem".

"No significa un desenvolupament urbanístic més gran a la zona", ha assenyalat Thomàs. El PSIB també afirma que la disposició "no afecta a altres situacions" i que l'objectiu dels socialistes era "donar una solució legal a un problema que existeix".

Per una altra banda, el portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, s'ha mostrat més prudent que Jarabo i, si bé ha manifestat els dubtes de la seva formació arran de l'impacte d'aquest element de la llei, ha explicat que algunes de les denúncies que havia fet aquests dies el moviment ecologista no els quadraven en absolut.

"Abans de demanar una rectificació", ha dit, "volem que algú ens digui quin és l'abast d'allò que s'ha aprovat". MÉS considera que el text haurà de corregir-se només si "és un colador que obre la porta a més construcció a les Illes", però abans en demanaran informació.

stats