Balears 27/12/2017

El PSIB responsabilitza Rajoy de l'auge de l'independentisme català i li demana diàleg

Antich reivindica el model federal per a l'estat espanyol i negociar per "pacificar la situació"

C. Buades
1 min
Pons i Antich, aquest dimecres, a la seu del PSIB.

Palma"En l'època de Zapatero hi havia un 15% d'independentistes, ara en són un 47%". El senador i expresident el Govern, Francesc Antich, ha responsabilitzat aquest dimecres el president del govern central, Mariano Rajoy, de l'auge de l'independentisme i l'ha convidat a "fer una reflexió", especialment després de les eleccions de la setmana passada, en què el PP "ha quedat sense grup parlamentari".

Per això, el senador considera que Rajoy "hi hauria de posar un poc de seny", de la mateixa manera que "els altres han d'afluixar el peu de l'accelerador" perquè "ni uns tenen suport per iniciar un procés d'unilateralitat ni els altres tenen capacitat per solucionar el problema de Catalunya amagant-se darrere la llei".

Antich ha assegurat que el que ara es necessita és "fer política" perquè "els nacionalismes que xoquen no són la solució" i ha reivindicat, de nou, la solució dels socialistes: una "proposta federal" on hi pugui haver "asimetries" entre els diferents territoris. "Gran part dels problemes territorials" de l'Estat són, segons el senador, "per no moure's", tot i que "la solució continua sent seure, pacificar la situació i cercar un nou encaix de Catalunya a Espanya".

En aquest sentit, un dels diputats socialistes al Congrés, Pere Joan Pons, ha animat els diferents grups parlamentaris a participar en la comissió que ha de debatre un nou model territorial i de reforma de la Constitució, un òrgan que es reunirà els propers dies.

stats