Balears 04/12/2017

Podem demana al PSIB que retiri la disposició de la Llei d'urbanisme que afavoreix Matutes

El portaveu parlamentari, Alberto Jarabo, lamenta que la iniciativa "no és coherent amb una bona llei d'urbanisme"

Jaume Vinyas
1 min
El portaveu parlamentari de Podem, Alberto Jarabo, en imatge d'arxiu.

PalmaEl portaveu parlamentari de Podem, Alberto Jarabo, ha demanat aquest dilluns al PSIB que retiri la Disposició Transitòria 14 inclosa en el dictamen de la Llei d’urbanisme que demà s’ha de votar al Parlament.

Jarabo ha confirmat que no hi votaran a favor i ha lamentat que la Disposició “no és coherent” amb l’esperit del que considera “una bona llei d’urbanisme”. En aquest sentit, ha afirmat que “al voltant de la Disposició Transitòria 14 s’han aixecat sospites importants”, sospites, hi ha afegit, “d’un benefici clar per a uns terrenys la urbanització dels quals el TSJIB ja va sentenciar que no estava subjecta a dret”. “Apostam per una llei que no entri en el menú dels casos particulars”, ha conclòs, en referència al fet que el principal beneficiari de la disposició seria la família Matutes.

D’altra banda, Jarabo ha defensat com “una victòria progressista” altres aspectes que inclou la llei, com que reservi un mínim del 30% de l’edificabilitat a habitatge públic.

Finalment ha destacat que encara tenen esmenes vives, la més important de les quals seria una disposició derogatòria única que suprimiria la disposició addicional tercera de la Llei de turisme, aprovada aquest estiu, que permet ampliar fins a un 10% els hotels si, en un termini de tres anys, presenten projectes que en millorin la sostenibilitat. “No pot ser que es legalitzin edificis irregulars només perquè hi instal·lin una placa solar”, ha valorat Jarabo.

Amb tot, des de la formació dels cercles donen per fet que aquesta esmena no serà aprovada.

stats