Publicitat
Publicitat

13 propostes culturals per a complementar Sant Jordi

Gaudeix d'un cap de setmana divertit i diferent amb les nostres recomanacions

ACTIVITAT DESTACADA

‘Diabolus in musica’ de Música ma(g)estro

L’espectacle transforma aquesta orquestra en un conjunt de dibuixos animats en què el protagonisme ja no el tenen els músics, sinó l'instrument en si. Uns personatges meitat animal i meitat instrument. Aquests dibuixos es projecten a una pantalla, amb la qual interactua el cantant-director. Per tal de presentar l'espectacle, durant l'obertura, aquest Maestro, que també és meitat mag, transforma uns instruments normals en aquests dibuixos animats que aniran prenent vida. Una vegada ha aconseguit fer sonar l'orquestra adequadament, i ha pogut compondre en directe una nova obra, quan ja ha acabat l'obra, el ma(g)estro fa una doble pirueta, creant una orquestra amb els assistents, i tornant a interpretar un fragment tots junts.
Teatre Espanya (Sant Jaume, 81. Santa Eulària del Riu). Diumenge 23 a les 18 hores.

TEATRE

‘The tragedy of Hamlet’

Morgana Teatre

Aprofitant la proximitat de Sant Jordi, del Dia del llibre, en què també es commemoren les figures de Cervantes i Shakespeare, la companyia Morgana Teatre torna a representar ‘The tragedy of Hamlet’, basada en l’obra homònima de l’autor anglès. La funció és en anglès.
Auditòrium de Palma (passeig Marítim, 18). Dissabte 22 i diumenge 23 a les 19.30 h. A partir de 20 euros.

‘Calatrava te la clava’

Humor

Una visió irònica de l’actualitat política és el que ofereix en aquest espectacle de títol tan definitori l’humorista Xavi Castillo. El punt de partida, com és fàcilment deduïble, és el cas Òpera, al voltant d’aquesta megaconstrucció que volia impulsar el president del Govern Jaume Matas i que va acabar conduint-lo als jutjats, a seure a la banqueta dels acusats.
Sala Dante (camí de Jesús, 54. Palma). Dissabte 22 a les 21 h. A partir de 15 euros.

MÚSICA

‘Jazz do it! (camí a NY)'

Mallorca Gay Men’s Chorus


Aquesta formació coral viatjarà a Nova York el mes de juny per actuar en el Lincoln Center. Per començar a fer camí cap a aquesta important fita, el Mallorca Gay Men’s Chorus, sota la direcció de Joan Laínez, mostra l’espectacle amb què anirà a la ciutat dels gratacels. És tot un homenatge al jazz. La primera part es dedica a la música dels anys 40 i 50 del segle passat, en què repassen èxits de Frank Sinatra i Ella Fitzgerald, entre d’altres. Quant a la segona, l’enceta el ‘Cor de pelegrins’ de l’òpera Tannhäuser, i la completen peces de música actual com per exemple de Bruno Mars i Coldplay.
Centre Cultural Cap Vermell (c/ de l’Agulla, 50. Cala Rajada. Capdepera). Dissabte 22 a les 21 h. A partir de 6 euros.

Coldday & Devotional Mode

Gira 'Brit pop night’


Arriba a l’escenari tota la màgia de la música de Coldplay. Coldday interpreta les més grans i populars cançons de Coldplay, des del seu primer disc ‘Parachutes’ fins a la seva més recent ‘A head full of dreams’. Fidels a l’essència dels directes de Coldplay, la banda sempre manté la mateixa atmosfera i escenografia. Devotional Mode va néixer a principi del 2009. Les arrels del projecte es gestaren fa dotze anys amb Tesi, integrat per J.J. Lozano i Xavi Romero i on ja es començaren a fer les primeres versions de Depeche Mode. A principis del 2009 es torna a editar la formació, en format de quartet, amb la incorporació de guitarres i bateria.
Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Dissabte 22 a les 21 h. A partir de 22 euros.

‘Menorca… Raó d’amor’

Blai Llopis i Joan Eloi Vila

Recital de poemes musicats d'autors menorquins contemporanis amb l'actor Blai Llopis i el músic Joan Eloi Vila, que s'uneixen per iniciar un projecte de recital de poesia musicat.
Casa Museu Llorenç Villalonga (carrer Bonaire, 25. Binissalem). Dissabte 22 a les 12 h.

‘Impro’

Ferran Savall

Ferran Savall, fill del reconegut violagambista Jordi Savall i de la soprano Montserrat Figueras, torna de nou per compartir amb el públic una experiència eclèctica, nova i singular; el projecte ‘Impro’, un projecte en constant canvi i moviment, com ho és la vida i l’univers. És el darrer projecte de Ferran Savall i alhora el primer, ja que l’art de la improvisació, al principi com un joc, l’ha acompanyat des de sempre. ‘Impro’ és un conjunt d’instantànies d’un passat que es fa present, de fragments d’un tros de vida impulsada per les ganes de jugar, crear, descobrir i compartir. ‘Impro’ és alhora un diàleg que no es concreta en cap paraula però que fa ús del so per expressar-se.
Capella de les Escolàpies (Sóller). Dissabte 22 a les 19.30 h.

Concert de música profana de J. S. Bach
BACHrroc Ensemble
El Bachrroc Ensemble, amb la soprano Laura Holm i la flautista Mayte Abargues, interpretarà ‘Cantata Non sa che sia dolore, BWV 209’ i ‘Sonata en Mi menor per flauta, BWV 1034’.
Església de Santa Tereseta, Son Armadans (Palma). Dissabte 22 a les 20.30 h. Església dels Socors (Ciutadella). Diumenge 23 a les 12 h. 10 euros.

Quintet de cordes i clarinet

La Simfònica en petit


L’Orquestra Simfònica de les Illes Balears ofereix un nou episodi del cicle de música de cambra La Simfònica en petit. El programa conté: Quintet amb clarinet en la major, K 581, de Mozart, i Quintet per a cordes i clarinet, Op. 115 en si menor, de Brahms. Els músics que l’interpretaran seran Juan José Pardo (clarinet), Barbara Walus (violí), Sebastià Pou (violí), Marta Hatler (viola) i Ibolya Rozsas (violoncel).
Fundació Pilar i Joan Miró (c/ de Joan de Saridakis, 29. Palma). Diumenge 23 a les 12 h. Gratuït.

ESPECTACLES

‘Ai, Federico García'

Pedro Andreo i Nico Amengual


‘Ai, Federico García’ no és un muntatge qualsevol, perquè no és qualsevol persona de qui parla. No és ni flamenc, ni tradicional, ni contemporani, ni ortodox, sinó més aviat una mescla de tot plegat. Eestà plantejat amb respecte, amb una senzilla escenografia i luminotècnia autoproduïdes que serveixen de fil conductor. Un espectacle que defensa la vida i en record de la mort de Federico García Lorca.
Museu de Ciències Naturals (carretera Palma - Port de Sóller, km. 30. Sóller). Dissabte 22 a les 20.30 h. Taquilla inversa.

Nits cúbiques


Nits Cúbiques és un cicle d'esdeveniments que combina música, art i gastronomia. Carlos Sadness aterra a l'illa després del seu darrer single ‘Amor Papaya’ per fer ballar el públic. Isla Iglú són la continuació del grup mallorquí Charly Taylor, que s’estrenen amb aquest nom després d’alguns canvis en la formació i en les lletres, que comencen a ser en castellà. A principi de mes estrenaven el single ‘Eterno’ del seu primer EP ‘Perfecta Pieza’. Dirty Appetite warm up serà el DJ que s'encarregarà d'encetar el vespre amb sons indie electrònic. A més, una videoinstal·lació de Miquel Picó sobrevolarà la pista. L’expo art d'aquesta edició serà una retrospectiva de dos anys de Nits cúbiques a càrrec de Comunitart. Com sempre, hi haurà ruta de tapes de 20 a 23h. Els bars que hi participen són Bar Bestard, Sa Coveta, Bar Toni i Celler sa Plaça.
Teatre Lloseta (Pou Nou, s/n). Dissabte 22 a les 22 h. 15 euros.

‘Mima & Katastrôfik’

AuMents i Max


La unió del talent del dibuixant Max i el dels integrants de la companyia AuMents ha donat com a fruit un espectacle que mescla llums, ombres i música. És una funció que mescla la dansa amb la proposta visual sorgida de la ment de Max. Blanc i Negre en són els protagonistes i demostren que el món és ple de matisos, d’interpretacions diverses: tots dos són antagonistes entre si, però de vegades s’atreuen...
Teatre municipal Xesc Forteza (c/ de Miquel Maura, 1. Palma). Dissabte 22 a les 18 h. A partir de 5 euros.

‘Selfie’

Carlitos Alcover


Monòleg ‘Selfie se venía venir’ a càrrec de Carlitos Alcover, qui sorprèn amb el seu nou espectacle, un monòleg molt teatral, una crítica irònica al món de les noves tecnologies i sobretot a l'obsessió de fer-se selfies!
Teatre d'Alaró (carrer de Sant Vicenç Ferrer, 33). Dissabte 22 a les 20 h. 5 euros.

DANSA

‘La partida’

Palmadansa


Espectacle de dansa i futbol creat per la coreògrafa Vero Cendoya. Cinc ballarins i cinc futbolistes, un camp de futbol i un àrbitre reunits en una peculiar partida amb regles pròpies. Aquest diàleg s’utilitza per plantejar també interrogants vitals. L’espectacle parla de la vida a través del futbol i la dansa.
Plaça d’Espanya (Palma). Diumenge 23 a les 18 h.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF